Viralni hit: pogledajte duhoviti video iz samostanskog života

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga prenio je video iz samostanskog života koji je postao viralni hit. Ovaj video župa Presvetog Srca Isusova iz Zadra nije željela svima objaviti, iako je šaljiv, jer su htjeli imati internu foru među franjevcima. Međutim, netko je proslijeđivao taj video i tako su dobra braća fra Ante i fra Nikica postali virtualna senzacija, piše Hrvatska katolička mreža, a prenosi Klikaj.hr.

U germanskoj katoličkoj tradiciji postojao je običaj risus paschalis u kojem je svećenik ispričao šaljivu priču na početku propovijedi te tako nasmijao vjernike. Papa Klement X. dokinuo je običaj. No, smijeha nikad dosta. Pogotovo danas. Tako je jedan video iz samostanskog života postao viralni hit, donosi Veritas.

U nastavku su objavili i kratko priopćenje za javnost župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra u kojoj je nastao spomenuti video.

https://www.facebook.com/veritasglasniksvantuna/videos/2561896770793780/

 

“Živeći u ovom virtualnom svijetu vijesti i različite objave se šire brže od svakog virusa. Tako je i nas iznenadila objava simpatičnog videa koja je nastala u vrijeme proba za slavlja koja prenosimo. Spomenuti video nismo baš željeli svima objaviti jer, iako je šaljiv, htjeli smo da to bude interno. Međutim, netko je valjda proslijeđivao taj video i naša dobra braća fra Ante i fra Nikica postala su viralni hit. Nije nam žao!

Ostavi komentar