VIDEO O KOJEM SVI PRIČAJU: Pogledajte 10 situacija u kojima su danski suci drastično oštetili Hrvatsku protiv Njemačke

screenshot
Foto: Screenshot s utakmice Hrvatska - Njemačka

Hrvatski rukometni savez je nakon utakmice drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv Njemačke, koju je Hrvatska izgubila 22:21, poslao IHF-u žalbu i video s deset spornih situacija.

Kao što je poznato hrvatski izbornik Lino Červar nedvosmisleno je napao nakon utakmice danski sudački par Hansen-Gjeding i prozvao ih za “pljačku”, da su drastično oštetili Hrvatsku te izravno utjecali na ishod utakmice. I to ne prvi put rigao je vatru Červar i nabrojio još tri velika natjecanja gdje je Hrvatska oštećena.

Danski sudački par posipa se pepelom nakon svega, priznao je pogrešku, poručili su da nisu spavali zbog pogreške na kraju utakmice kada je sviran prekršaj u napadu Karačiću, ali povratka nažalost više nema.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Prva izdvojena situacija je šetanje Strobela s loptom na početku utakmice. Njemački igrač napravio je sedam koraka, a da nije potvrdio loptu, iako pravila jasno nalažu da nakon tri koraka igrač mora udariti loptu u parket.

Sljedeća situacija je prekršaj na Stepančiću u 20. minuti koji nije dosuđen, a onda slijedi navodno guranje Domagoja Duvnjaka s leđa što je trebalo biti kažnjeno sedmercem i dvije minute.

Nakon toga je istaknut nepostojeći prekršaj Vrankovića za sedmerac i dvije minute u 24. minuti utakmice, a zbog identičnog prekršaja na Duvnjaku u 33. minuti dosuđen je prekršaj na devet metara. Četiri minute kasnije Nijemci su se dvaput obranili unutar šesterca, a u 40. minuti nije dosuđen navodni prekršaj na Karačiću i Nijemci su dobili loptu.

Kod vodstva Hrvatske 20:19 u 57. minuti nije dosuđen čisti prekršaj Pekelera u napadu iz kojeg je Njemačka izjednačila, a u sljedećem napadu Karačiću nije priznat gol zbog dosuđenog prekršaja. HRS je u toj akciji istaknuo i korake Karačića koji također nisu bili dosuđeni u našu korist.

Zadnja situacija u videu je nepostojeći prekršaj u napadu Karačića, a u nastavku akcije na Štrleku je napravljen prekršaj za sedmerac i isključenje.

“Uputili smo žalbu Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji, dokumentirali smo prigovor slikama i videom. Pronašli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske i eventualno jednu na štetu Njemačke. Problem je što su se ključne greške na našu štetu dogodile u posljednje dvije-tri minute te su direktno utjecale na rezultat. Drastične razlike bile su u kriteriju za pasivan napad te kod faulova za isključenje”, rekao je HRS-ov predsjednik Tomislav Grahovac.

Naš Savez ovaj put nije odšutio sudačku nepravdu kao ranije, ali promijeniti se više ne može ništa. Rukomet je i dalje jedan od sportova gdje nažalost suci imaju previše “slobodnog sudačkog uvjerenja” i mogu itekako utjecati na rezultat utakmice.

Hrvatska danas igra u drugom dijelu natjecanju posljednju i vrlo važnu utakmicu s Francuskom, jer u slučaju poraza u pitanje može doći i igranje kvalifikacija za OI u Tokiju. Pobjeda donosi 3. mjesto u skupini i nakon toga igranje utakmice za 5. mjesto na ovom SP-u, te mogućnost da se ugoste kvalifikacija za odlazak na Olimpijadu. Ulog nije mali. Utakmica se igra od 18:00 uz prijenos na RTL-u.

Ostavi komentar