Veljko Kajtazi ističe da je ministra Božinovića upozorio na oružje u romskim naseljima

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik

Nakon tragičnog slučaja u Paragu oglasio se i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik iz redova nacionalne manjine.

Kako piše Jutarnji list, Kajtazi je upozorio ministra Božinovića o velikoj količini oružja u romskim naseljima u Međimurju.

– Nakon sastanka u Vladi prije dva mjeseca, zatražio sam nekoliko minuta na samo s ministrom Božinovićem. Rekao sam mu da imam saznanja o velikoj količini oružja, koja je u zadnje vrijeme stigla u naselja, i tražio da policija izvrši pretres i oduzme nelegalno oružje jer će se sigurno dogoditi zlo. Odgovorio mi je floskulom, u stilu, da oni rade na tome. Na čemu? Ne znam. Činjenica je da je oružje ostalo, a posljedice vidimo danas. I mislim da je to samo početak, rekao je Veljko Kajtazi. 

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave međimurske upozorenje Veljka Kajtazija komentirao je Vladimir Faber.

– To je obično politikanstvo. Zašto Kajtazi i drugi dušobrižnici ne kažu da ta i ta osoba ima oružje, jer mi tek onda možda možemo dobiti sudski nalog. Ovo nije milicija, nije 1988. godina i policija ne može ući ni u čiji dom, prostor, stan, kuću, stan ni štagalj, bez sudskog naloga, a on se može dobiti samo temeljem zakonske pretpostavke, poručio je Vladimir Faber.

Ostavi komentar