Varazdinska policija oglasila se o pucnjavi na Dravskom mostu: 33- godišnjaku postavili blokadni punkt, a on autom krenuo na policajce!

PU varaždinska oglasila se o potjeri za vozačem koji se nije zaustavio na njihov znak.

U nastavku u cijelosti objavljujemo njihovo priopćenje:

U petak, 24. prosinca oko 15:30 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je obavijest Policijske uprave međimurske da su policijski službenici spomenute Uprave u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, koje se ne zaustavlja na znakove policijskih službenika te se kreće u smjeru Varaždinske županije čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu. Također je zatraženo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske pruže pomoć i pokušaju zaustaviti vozilo i vozača.

Odmah po zaprimanju dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin, s ciljem zaustavljanja vozila i vozača. 

Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila te uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača. 

Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt, u namjeri pregaženja. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj  obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe. 

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.

Kako je utvrđeno, radi se o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teško ubojstvo u pokušaju i Prisila prema policijskim službenicima  priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.

Ostavi komentar