Varaždinka (18) dječaku otuđila novac, a dan kasnije s kolegicom izudarala staricu i ukrala joj novac te zlatni nakit

policija
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela.

Naime, sumnja se da je 5. veljače oko 9.45 sati u ulici 22. rujna 1991 u Varaždinu došla do stana vlasništvo 45-godišnjakinje, kojom prilikom je obmanom navela 10-godišnjeg dječaka da otvori vrata stana i pritom ga tražila novac, nakon čega je iskoristila malodobno stanje djeteta i na osobito drzak način otuđila mu sav novac iz novčanika. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna.

Isto tako, sumnja se da je 6. ožujka u jutarnjim satima u ulici Franje Košćeca u Varaždinu ušla zajedno sa još za sada nepoznatom osobom u otključanu kuću 75-godišnje žene. Tom prilikom su zatekle 75-godišnjakinju u hodniku kuće, te ju odgurnule, poprskale sprejom i fizički je izudarale po glavi i tijelu, nakon čega su joj otuđile novac i zlatni nakit. Nesretna žena je zadobila teške ozljede zubiju. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je u subotu, 23. ožujka u 12 sati uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave za kaznena djela Razbojništvo, prijetnje, pomaganje pri nanošenju teških tjelesnih ozljeda i drske krađe.

Ostavi komentar