3.2 C
Čakovec
Četvrtak, 2 veljače, 2023

Varaždin: od 24 do 6 sati zabranjuje se konzumiranje alkoholnih pića na otvorenom

U prijedlogu odluke navodi se da se na javnim površinama u Varaždinu zabranjuje u vremenu od 24 do 6 sati, naročito u prolazima zgrada, konzumiranje alkoholnih pića i posjedovanje istih u otvorenoj ambalaži.

Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio donošenje potpuno nove Odluke o javnom redu i miru te izmjene Odluke o komunalnom redu i Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti, stoji na službenim stranicama grada.

Uz konferenciju je izdano priopćenje slijedećeg sadržaja:

Potaknuti sve učestalijim prijavama i pritužbama građana te nedavnim nemilim događajima na Trgu Miljenka Stančića, u Gradu Varaždinu su u suradnji s policijom odlučili stati na kraj takvom neprihvatljivom ponašanju te najavljuju donošenje Odluke o javnom redu i miru Grada Varaždina.

Nov pristup rješavanju problematike javnog reda i mira u Gradu Varaždinu 

Kako bi se došlo do što kvalitetnijih rješenja, otvara se javno savjetovanje o prijedlogu te Odluke te se mijenjaju i nadopunjuju dijelovi Odluke o komunalnom redu te Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti kojima se jasno uređuje ponašanje na javnim mjestima a propisuju se i odgovarajuće kazne.

Temeljem zapažanja i prikupljenih iskustava iz dosadašnjih slučajeva remećenja javnog reda i mira, a u cilju sprječavanja takvih pojava, predviđena je zabrana ometanja  zatvaranja ugostiteljskih objekata zadržavanjem u istima nakon završetka radnog vremena. 

Nakon isteka radnog vremena, noću u vremenu od 2 do 6 sati bit će također zabranjeno zadržavanje i okupljanje na javnim površinama ispred ugostiteljskih objekata iz skupine  “Restorani” i “Barovi” koji se nalaze u stambenim zonama.

Osim toga, navodi se u prijedlogu odluke, na javnim površinama u Varaždinu zabranjuje se u vremenu od 24 do 6 sati, naročito u prolazima zgrada, konzumiranje alkoholnih pića i posjedovanje istih u otvorenoj ambalaži.

Novim odlukama planira se i pojačana briga o stvaranju buke, pa će primjerice biti zabranjeno reproduciranje preglasne glazbe sa zvučnih kutija ili razglasnih uređaja na otvorenom iznad prihvatljive razine za buku.

Nadzor nad provođenjem ove Odluke obavljat će komunalno redarstvo Grada Varaždina i policija. U slučajevima kršenja odredbi iz odluke, podnosit će se prekršajni nalog a predviđaju se odgovarajuće kazne od 260 eura.

Među novitetima ističe se zabrana zadržavanja i okupljanja na prostoru dječjih igrališta, škola i vrtića te njihovim pripadajućim dvorištima i objektima, u vremenu od 22 do 6 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,691SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE