Upisi na FOI-ju počinju u četvrtak: Brucoši će upisivati revidirani studijski program

Upisi na ljetnom roku započinju u četvrtak, 23. srpnja u 8 sati i traju do ponedjeljka, 27. srpnja 2020. u 12 sati. Studijski program Informacijski i poslovni sustavi će se moći upisati po novom revidiranom programu.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske je u petak, 17. srpnja 2020. izdalo Potvrdu kojom se Fakultetu organizacije i informatike potvrđuje izmjena i dopuna naziva revidiranog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija ‘Informacijski i poslovni sustavi’.

Revidirani studijski program od jeseni donosi brojne novine za buduće brucoše FOI-ja, koji će se upisivati na ljetnom i jesenskom roku 2020.

Studijski program i dalje se izvodi u trajanju od tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te akademski naziv prvostupnik /prvostupnica informatike.

Ipak, procesom revizije program od jeseni ove godine donosi mnoge novine, koje će oplemeniti studijski program iskorakom u četiri nova područja, odnosno modula: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava.

Na ljetnom upisnom roku, koji počinje u četvrtak, budući studenti (brucoši) koji upisuju prvu godinu studija na preddiplomskoj razini upisivat će ovaj studijski program po novom revidiranom modelu.

Drugim riječima, studenti viših godina preddiplomskog studija informatičkog smjera (Informacijski sustavi i Poslovni sustavi) nastavljaju studirati prema ‘starom’ planu i programu.

Revidirani studijski program Informacijski i poslovni sustavi na prvoj i drugoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na trećoj godini omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih sa ranije spomenutim modulima.

Cijeli popis predmeta za revidirani studijskih program Informacijski i poslovni sustavi možete vidjeti ovdje: https://www.foi.unizg.hr/sites/default/files/IPS_1.2_predmeti.pdf.

Cilj ovakvih procesa revizije, kroz koje će u skorije vrijeme proći i drugi studijski programi FOI-ja, jest osigurati moderno, suvremeno i što kvalitetnije obrazovanje za sve studente, koji će po njihovom završetku moći biti dugoročno konkurentni na tržištu rada i moći će se brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima u poslovanju, priopćili su s Fakulteta organizacije i informatike.

Ostavi komentar