U većini škola u ponedjeljak tek po koji učenik

blazenka novak
Dr. sc. Blaženka Novak

U ponedjeljak, 11.svibnja svoja vrata trebale bi otvoriti neđimurske škole i to za učenike nižih razreda. Odluka o tome hoće li dijete ići na nastavu, isključivo je na roditeljima
Iako će se konačni broj djece u školama znati tek u ponedjeljak za sada se zna kako njih 12 uopće neće raditi. Radi se o OŠ Belica, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Hodošan, Selnica, Šenkovec, Ivanovec, Kuršanec, Mala Subotica, Pribislavec, Sveta Marija te u Centru za odgoj i obrazovanje.

Prema podacima Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije za obrazovanje u klupe bi se moglo vratiti samo 178 od ukupno 4687 učenika ili svega 3.8%

Ilustracije rade, u čakovečka Prva osnovna škola očekuje 14, druga 28 a Treća 5 učenika.

– Najveća zainteresiranost je u najmanjim školama, ističe Blaženka Novak, pročelnica UO za obrazovanje i kulturu. U OŠ Draškovec svi se žele vratiti na nastavu a slična je situacija i u nekim područnim školama.

Podaci o odlukama roditelja predškolske djece pokazuju da će se u predškolske ustanove vratiti 20% mališana.

Što roditelji misle o ponovnom otvaranju škola i temelj čega su donosili svoje odluke donosimo u tiskanom izdanju naših novina koje će se naći u prodaji, u petak, 8.svibnja.

 

Ostavi komentar