U smrtnom premlaćivanju profesora u Varaždinu sudjelovao i Dominik Ž. iz Međimurja

Foto: MUP

Kako doznajemo u premlaćivanju profesora engleskog u Gospodarskoj školi u Varaždinu Nino Čengić (35) koji je od teških posljedica preminuo u bolnici sudjelovao je i 25-godišnji Dominik Ž. iz Međimurske županije.

Profesor je prebijen sa smrtnom posljedicom u noći s petka na subotu u varaždinskom kvartu Graberje.

Četiri osobe su ga napale i izudarale drvenim palicama te ostavile da leži na tlu, izvijestila je policija. Pronašli su ga prolaznici te je prevezen u varaždinsku bolnicu, gdje je podlegao ozljedama.

Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva protiv četiri osobe. Riječ je o 24-godišnjoj ženskoj osobi te tri muške osobe u dobi od 20, 25 i 29 godina.

Jedan od njih Dominik Ž. (25) je s područja Međimurske županije.

Priopćenjem se oglasio varaždinsku DORH.

– Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. svibnja provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. svibnja 2021. oko 4,00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel.

Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. godine. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, objavio je DORH.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Jutarnji.hr četvorka je napala profesora jer je on navodno prijavljivao nadležnim tijelima jedan klub koji se nalazi u blizini napada zbog kršenja epidemioloških mjera.

 

Ostavi komentar