U kolovozu dosad ostvareno više od milijun dolazaka

Foto: Pixabay

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza  ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 7.2 milijuna noćenja što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju.

Pritom je najviše noćenja u istom razdoblju ostvareno u Istri s 1.7 milijuna noćenja, na Kvarneru s 1.4 milijuna noćenja, Splitsko-dalmatinskoj s 1.3 milijuna noćenja, a slijede ih Zadarska, Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska i Ličko-senjska županija.

Nakon odličnog srpnja u kojem smo ostvarili oko 60 posto lanjskog rezultata, u kolovozu bilježimo još bolje turističke trendove te se trenutno nalazimo na oko 70 posto lanjskog rezultata. Tržišta koja su najbolje reagirala su teritorijalno bliža tržišta za koja su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima, poput primjerice Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske. Prema tim tržištima usmjerili smo i svoje promotivne i informativne kampanje cijelo vrijeme komunicirajući da je Hrvatska sigurna i dobro pripremljena turistička destinacija, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su primjerice Dubrovnik i London trenutno povezani s 44 leta tjedno.

Iznimno je važno da se i dalje svi ponašamo odgovorno te da se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera jer je to u ovom trenutku preduvjet za ostvarivanje turističkog prometa u zemlji, zaključio je direktor Staničić.

U dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je turističkih dolazaka ostvareno s tržišta Njemačke, njih oko 225.000. Zatim slijedi domaće tržište s kojeg je ostvareno 178.000 dolazaka, tržište Slovenije s kojeg je ostvareno 133.000 dolazaka te tržište Poljske s kojeg je ostvareno 109.000 dolazaka.

Gledajući po destinacijama, u dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je dolazaka ostvareno u destinacijama Rovinj, Poreč, Medulin, Crikvenica, Umag, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Novalja.

Dodajmo kako je tijekom posljednjeg vikenda  u Hrvatskoj ostvareno više od 323.000 dolazaka i 2.3 milijuna noćenja. (dt)

Ostavi komentar