U kojim bankama naplaćuju podizanje gotovine na šalterima

novac
Novac se ne posuđuje od lihvara, jer je to najbrži put u propast.

Zagrebačka i OTP banka uvele su plaćanje naknade za podizanje gotovine na šalteru. Zagrebačka banka uvela je tu novinu još u rujnu, a OTP uvodi naknadu za isplatu gotovine na šalteru od 22. studenog.

U Zagrebačkoj banci ističu da se naknada ne naplaćuje nijednom klijentu koji u Zabi ima ugovoren korisnički paket usluge. Naknada se ne naplaćuje niti za isplate s kunskih računa za zaštićena primanja i računa s ugovorenim skrbnikom. Cijena usluge inače iznosi 1,95 kuna po transakciji.

Bez naknade  gotov novac može se podizati na bankomatima Zagrebačke banke, a na raspolaganju su im i brojne transakcijske usluge putem mobilnog i online bankarstva, poručuju iz Zabe.

U OTP-u, koji uvodi naknadu za gotovinske isplate kuna 22. studenog, kažu da će ta usluga do iznosa od 500.000 kuna iznositi četiri kune po isplati, odnosno sto kuna za transakcije više od 500.000 kuna. Naknada se neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno. PBZ, druga najveća banka u zemlji, za sada ne naplaćuje naknadu za isplatu gotovine građana u poslovnicama, međutim razmatra se mogućnost uvođenja takve naknade. Raiffeisen banka, Sberbanka, Erste, Addiko i Hrvatska poštanska banka ne naplaćuju ovu naknadu niti im je u planu njeno uvođenje, potvrdile su za tportal.

Ostavi komentar