TZ Grada Novog Marofa poziva na Maškare na Čevu!

Maškare na vrhu Čeva
Najposebnije maškare na ovim prostorima održat će se u organizaciji Cross lige Čevo, a uz potporu TZ Grada Novog Marofa, u nedjelju, 16.veljače s početkom u 10.00 sati.
Čevo je vrh na 562 m n/v, nadomak Novog Marofa koje se posljednjih godina, baš zbog populacije rekreativnih aktivnosti, prometnulo u važnu točku rekreativnog turizma ovog kraja. Velik broj trkača, ali i šetača i planinara pohodi do ovog vrha, uskom, šumskom stazom te je to jedini način dolaska na cilj.
I stoga je  to poseban doživljaj. Na samom vrhu nalazi se prekrasan vidikovac i malo odmorište gdje će maškare odmoriti i proveseliti se uz glazbu, krafne i okrjepu. Dolina Bednje podno Čeva nudi prekrasan pogled na dvorce Bela I i Bela II, a  oni hrabriji mogu nastaviti i do ostataka Puste Bele, gdje je, kako legenda kaže, nakon povratka iz Križarskih ratova odmarao i engleski kralj – Richard Lavljeg srca. Nakon svih napora, preporučujemo zastati i osvježiti se na izvoru vode u Belskom dolu i okrijepiti se u obližnjim kafićima.
Ako želite doživjeti maškare na sasvim drugačiji  način, dođite na “Maškare na Čevu”. Vrijedna ekipa zaljubljenika u sport, rekreaciju, prirodu  ali i dobru zabavu i ove je godine pripremila ovo veselo druženje. Na Čevo trčite, hodajte, letite ili što već odaberete. Nije važno, sve dok se zabavljate. Na vrhu vas čeka bogata okrjepa, ples i pjesma, a kad se spustite natrag do Bednje, možda se i okupate. Ako vi nećete, organizatori zasigurno hoće.

Ostavi komentar