8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Turističkoj zajednici Međimurja dodijeljeno 1.208.000 kuna za tri značajna projekta

Prošle godine, turistička zajednica Međimurske županije javila se na natječaj Hrvatske turističke zajednice za potporu razvijanja turizma. Iz dijela turističke članarine i boravišne pristojbe uplaćuje se u fond turistički nerazvijenih dijelova Hrvatske. Cijeli sustav turističkih zajednica solidarno formira taj font i za taj dio prikupljeno je 14.5 milijuna kuna. 1.208.000 kuna dodijeljeno je TZ Međimurske županije za tri projekta.

Župan Matija Posavec i direktor TZ Rudi Grula predstavili su buduće projekte i planove vezane za turizam koji će se financirati iz tih sredstava.

Kako navodi Rudi Grula, 1.208.000 kuna dodijeljeno je TZ Međimurske županije za tri projekta. Predstavili su projekte i ukratko objasnili ciljeve i inovacije vezane uz projekte.

Prvi je Green Destination, jedan od najpoznatijih certifikata u svijetu, 60 zemalja ga uvodi i preko 200 destinacija je već certificirano Green Destinationom. Za sad je u Hrvatskoj nagrađen jedino Mali Lošinj.

Drugi projekt koji je također veoma značajan za Međimurje je uspostava destinacijskog i informacijskog sustava. Istraživanje Instituta za turizam iz 2019.  pokazalo je da nam je i više nego potreban kvalitetan i umrežen informacijski sustav web stranica za razvoj našeg turizma i kulture jer sve više turista i gostiju istražuje informacije na Internetu.

Treći i zadnji projekt koji će dobiti potporu jest “Eco muzej Međimurje malo” koji povezuje javne ustanove, Riznicu i Muzej Međimurja i ima veliki značaj za cijelu županiju. Direktor Grula napominje kako su Eco muzeji jedni od najznačajnijih u cijelome svijetu te su preko potrebni za značaj i brendiranje kulturnog turizma određenog kraja.

Župan Matija  Posavec napominje kako nastavak turističke priče Međimurja je prepoznati iz Ministarstva turizma i sporta te da moramo nastaviti samo u najboljem smjeru i petoj brzini prema naprijed.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE