Tri selekcije mladih košarkaša KK Međimurje i jedna KK Čakovec igra hrvatsku završnicu sezone

kk međimurje U13
Ekipa košarkaša U13 Međimurja igra odličnu sezonu

Dječaci Košarkaškog kluba Međimurje kao prvaci Regije Sjever plasirali su se bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone na poludržavnu završnicu koja se igra od 17. do 20. travnja na dvije lokacije. Iako su kandidirali domaćinstvo nažalost zbog neadekvatnosti čakovečkih dvorana (tražili su se uvjeti kao da se igraju utakmice 1. hrvatske lige) Hrvatski košarkaški savez domaćinstvo je dodijelio KK Stoja Pula i KK Bosco Zagreb.

Tako će se selekcija U13 Međimurja boriti za plasman među 4 najbolja hrvatska košarkaška kluba tog uzrasta u Puli gdje se igra skupina A koja je podijeljena na dvije podgrupe: 1 i 2.

Međimurje je kao prvak Sjever dobilo dosta nezgodne protivnike u skupini 1. To je ekipa koja kandidira za naslov hrvatskog prvaka u ovoj kategoriji, inače trenutačno najboljeg našeg kluba KK Cedevita, (prvak skupine Centar), zatim ekipu člana ABA 2 lige KK Split (peti na regionalnom prvenstvu Jug) i ekipu KK DOŠK iz Drniša (treći u regiji Jug).

U skupini 2 u Puli igraju domaćin KK Stoja (prvak skupine Zapad), KK Alkar Sinj (drugi u regiji Jug), KK Tigrići (drugi u regiji Istok) i zagrebačka Dubrava (četvrti u regiji Centar).

U 1. kolu u srijedu 17. travnja igraju Cedevita – Split, DOŠK – Međimurje, Stoja – Tigrići i Alkar – Dubrava. U 2. kolu dan kasnije naši igraju sa Splitom i na kraju u petak s Cedevitom.

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine idu u polufinale, a finalisti će izboriti nastup u velikom finalu – turniru najbolje 4 momčadi košarkaška rođenih 2006. godine i mlađih koje će se boriti za prvi službeni naslov prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji.

U igri da prođe dalje do zadnjeg kola u Regiji Sjever u kojoj je Međimurje već odavno osiguralo daljnje natjecanje, još je i Čakovec koji prvenstvenu sezonu završava za vikend protiv ekipe Vedi Bjelovar, ali su mu šanse samo teoretske jer bi u zadnjem kolu Grafičar trebao izgubiti od Radnika, što prema dosadašnjem tijeku regionalne završnice teško da će se dogoditi.

Inače, da se dobro radi s mladim košarkašima u našem kraju najbolje sugerira podatak da KK Međimurje čak s tri kategorije igra hrvatsku završnicu. U kategoriji U13 i U15 dominirali su na čelu tablice Regije Sjever, te suvereno izborili plasman među 16 najboljih u državi, dok završnicu Kupa igraju i kadeti U17. Oni su saznali i prvog protivnika u završnoj fazi i to je Mladost Ribola iz Kaštela, a utakmica se igra 19. ili 20. travnja u Čakovcu.

I obje ekipe U13 i U15 KK Čakovec dobro su se držale u prvenstvu Regije Sjever. Dječaci će nažalost po svemu sudeći ostati zamalo prekratki za nastup na poludržavnoj završnici, dok su pretkadeti izborili nastup u poludržavnoj završnici kao drugi, uz prvoplasirano Međimurje.

Ostavi komentar