Tragična nesreća: Pronađen i drugi pilot Tomislav Baturina

vojni helikopter
Transportni helikopter HRZ-a uključio se u potragu za Kiowa Warriorom koji se srušio u more kod Zlarina. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće u ponedjeljak poginuo je pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bojnik Marin Klarin, a jutros je pronađeno tijelo i drugog člana posade, pilota, natporučnika Tomislava Baturine, piše večernji.hr

Za natporučnikom Baturinom potraga je trajala cijelu noć, a nastavljena je rano jutros. U akciju su bila uključena dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice te operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je prema trenutačnim informacijama koje imaju od pratitelja koji je u trenutku udara bio iza helikoptera koji je pao, i to na udaljenosti od 200 metara, na vrlo maloj visini došlo do naglog udara o more. Olupina se sada nalazi na dubini od 30 metara.

Do sada na helikopterima Kiowe proizvedenim između 2010. i 2012. godine, koje smo kao donaciju od američke vojske dobili 2015., nisu zabilježeni ozbiljniji kvarovi. Zasad su obustavljeni letovi Kiowe dok se ne utvrdi točan uzrok pada. Ministar Krstičević oformio je Povjerenstvo koje će istražiti uzrok nesreće.

Ostavi komentar