TRAGEDIJA Pročelnika pronašli mrtvog u šumi, sumnja se da je pronevjerio 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Siniša Palm
Siniša Palm, Foto Grad Virovitica

Na virovitičkom groblju danas, u utorak, pokopan je 37-godišnji Siniša Palm, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, piše Klikaj.hr.

Bio je dugogodišnji djelatnik Gradske uprave te je kratko vrijeme obavljao i dužnost direktora Informativnog centra Virovitica.

Nestao je u petak, 30. svibnja.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko 11 sati u šumi nedaleko od mjesta Turanovac, desetak kilometara od Virovitice.

Kako doznaje Jutarnji.hr, na njegovom tijelu nije bilo ozljeda koje bi upućivale na to da je bio žrtva kaznenog djela.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, u ponedjeljak je na gradskim stranicama objavio priopćenje koje se dovodi u vezu s ovim tragičnim događajima.

“Dužni smo obavijestiti javnost da je na štetu proračuna Grada Virovitice počinjeno više kaznenih djela.

– Nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela, isti trenutak sam podnio kaznenu prijavu Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, a protiv odgovorne osobe pokrenuo postupak udaljenja iz službe te je razriješio svih ovlasti. Zbog zakonske obveze tajnosti vođenja postupka i izvida nadležnih tijela koji su u tijeku, ne mogu više ništa komentirati do okončanja postupka. Hvala na razumijevanju”.

Navodno je baš protiv Palma podnesena kaznena prijava u kojoj ga se, kako piše Jutarnji.hr, optužilo za pronevjeru 17 milijuna kuna iz virovitičkog gradskog proračuna, a u petak mu je gradonačelnik Kirin dao otkaz.

Ostavi komentar