Subvencije stambenih kredita uz državnu pomoć neće krenuti u rujnu, već u listopadu

Novi krug subvencija stambenih kredita neće krenuti u rujnu, već najranije u listopadu, ako ga uopće i bude, prenosi 24 sata, a piše Dnevnik.hr.

Na ovaj način, mladi neće moći do novoga stana uz državnu pomoć u rujnu kako je bilo planirano.

Iako je bivši Ministar graditeljstva, Predrag Štromar, izjavio kako će vlada nastaviti subvencionirati kupnju mladima, izgleda da je ovo još jedna posljedica koronavirusa.

– Želja je da se nastavi program, ali s obzirom na činjenicu da je većina sredstava korištena za mjere gospodarskog oporavka zbog krize uzrokovane koronavirusom, u očekivanju smo novih projekcija proračuna i kalkulacija o raspoloživosti sredstava za provedbu samog projekta, odgovorili su za Dnevnik.hr iz Ministarstva graditeljstva te dodali kako će javnost obavijestiti u najkraćem roku o novom datumu.

Neki građani su već riješili birokraciju i dali predujam za stanove.

Ostali čekaju vijest Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Minstarstva graditeljstva kako bi predali dokumentaciju u banku.

No, ako neće biti APN-a, onda će mladi morati ići na redovni stambeni kredit.

Iako se još čekaju daljnje vijesti, možda će doći i do pooštravanja nekih uvjeta za dobivanje kredita, piše Dnevnik.hr, a prenosi 24 sata.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE