ŠTRAJK NASTAVNIKA: U četvrtak nema nastave u međimurskim osnovnim i srednjim školama!?

Prošli štrajk učitelja i profesora u našim školama nije bio uspješan, ali ovog puta su izgleda svi sindikati usuglašeni da treba štrajkati do ispunjenja zahtjeva

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata nastavljen je danas, no sastanak je završio neuspješno pa učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

Podsjetimo, školski sindikati zahtijevaju povećanje koeficijenta od 6,11 posto, a štrajkat će, najavili su ranije, dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

– Postupak mirenja sa sindikatima je upravo završen. Sindikati su došli sa svojim zahtjevima koji su bili vrlo slični onim prethodnim zahtjevima. Mi smo iznijeli ponudu, kojom bi korigirali plaće za 2 posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja, to je ukupni trošak od 320 milijuna kuna, to jer bio maksimum koji smo mogli postići, no oni to nisu prihvatili – rekao je nakon sastanka ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Dodao je kako zahtjev sindikata, odnosno povećanje koeficijenta nije mogao biti predmet rasprave, piše večernji.hr.

S obzirom da su u mirenju sudjelovala sva tri sindikata: Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH), Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) i Preporod, očekuju se da u Međimurskoj županiji u četvrtak neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama. Potvrdu o neodržavanju nastave u međimurskim školama očekujemo i od naših sindikalista.

S obzirom da je nejasno hoće li štrajk biti samo u četvrtak ili do daljnjeg, uskoro donosimo detalje kako će se odvijati situacija vezano uz (ne)održavanje nastave u našim školama u petak i nadalje.

Ostavi komentar