Stožer Grada Zagreba za ukidanje propusnica prema dvjema županijama

božinović davor
Davor Božinović

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražit će da se ukinu propusnice za kretanje prema Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon što epidemiolozi procijene epidemološku situaciju u tim županijama, doznaje Hina u Gradu Zagrebu, prenosi večernji.hr

 – Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dopunio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stalnog boravka. Stoga će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da procijeni epidemiološku situaciju u dvije susjedne županije – Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj, nakon čega će Nacionalnom stožeru uputiti zahtjev za ukidanjem propusnica među tim županijama, ističu u Gradu Zagrebu.

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica, izvijestio je voditelj stožera Davor Božinović.

Lokalni stožeri pritom će procjenjivati epidemiološku situaciju, a nacionalni stožer potom u suradnji s njima donijeti odluku o ukidanju propusnica. Dodao je kako su u slučaju povoljne epidemiološke situacije ostavili i mogućnost ukidanja propusnica i zbog gospodarskih razloga, kao primjerice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, o čemu se također moraju dogovoriti lokalni stožeri. No ako se pojavi neko žarište, upozorava Božinović, mogu se donijeti posebne mjere za općinu ili neki prostor.

Ostavi komentar