20.3 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Što je ‘šč’, tko je traktor, a tko mama? Profesor je dešifrirao stihove Leta 3

Let 3 odnio je pobjedu na Dori, a s pjesmom ‘Mama ŠČ’ osigurali su si odlazak na Eurosong u Liverpool. Neobični stihovi pjesme privukli su pozornost javnosti, no malo kome je jasno što u pjesmi predstavlja ‘Majka’, što ‘traktor’, a što je ‘šč’, prenosi 24 sata.

Profesor s Fakulteta političkih znanosti, Hrvoje Cvijanović na društvenim mrežama je objavio status u kojem je objasnio značenje pjesme.

– ŠČ ( ruski Щ) pjesma Let3 o putinovskoj (‘Majci’) Rusiji, najprimjereniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na tekuću rusku agresiju. Pa da malo dešifriramo tekst. ‘Mama’ se stalno ponavlja u pjesmi: ‘Mama kupila traktora, Mama ljubila morona’ … ‘Mama’ kao Majka Rusija, a Белару́с (Bjelorus) je inače model traktora…

Majka Rusija (pod)kupila Traktor (Bjelorusiju) iz koje je također pokrenuta agresija, i iz koje se zlo također širi (slično godinama ‘kupuju’ koga god mogu … Inače, Putin je nedavno dobio od Lukašenka traktor za rođendan).

Ukratko, Majka Rusija voli morona – Putina – malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat. Tako to otprilike lirski vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su na simboličko-sarkastičan način opjevali rusku agresiju koja oblikuje sudbinu Europe.

Nedavno, u jednom od intervjua, kad su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima je pisalo ‘Lenjin’, izjavili su da je Putin ‘primjer bahatluka koji misli da je planeta njegova igračka’. Tako govori band s lijevog spektra dok mnogi drugi šute!

A što se tiče ostalih pjesama, uglavnom prilično isprazne i izlizane jadikovke o ljubavnim patnjama…a za to je bolje otvoriti ‘Patnje mladog Werthera’ – objavio je Cvijanović.

Dio fanova Eurosonga napada hrvatski bend da je njihova pjesma politička, a u duhu natjecanje je da bude ‘nepolitičko’. Drugi dio je oduševljen pjesmom koju Hrvatska šalje.

Oni nezadovoljni navode kako članovi benda pjevaju i izruguju ruskog predsjednika Putina, kojega su, točnije njegovu odrubljenu glavu, koristili u promotivnim materijalima. Smatraju da su riječki rockeri pretjerali…

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,594FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE