Županija donirala 50.000 kuna međimurskim nogometnim školama

Na redovnoj sjednici Skupštine Međimurskog nogometnog saveza održanoj jučer u Čakovcu, Mato Kljaić predsjednik Međimurskog nogometno saveza i međimurski župan Matija Posavec potpisali su ugovor o suradnji, odnosno donaciji 50.000 kuna namijenjenih za rad međimurskih nogometnih škola. Tom prigodom Posavec je kazao kako je Županiji izuzetno važno ulaganje u mlade i poticanje  djece da se bave sportom, kao preventivnim oblikom dobrog zdravlja i odgoja.

Sukladno tome donijeta je odluka da se svim registriranim nogometnim školama, onima koje su aktivne i koje rade s djecom pomogne financijskom donacijom od  otprilike deset tisuća kuna za svaku, odnosno prema njihovim potrebama. Ta sredstva dodijelit će im se jednim djelom putem javnih potreba u sportu Međimurske županija, a drugim dijelom putem donacija Međimurskom nogometnom savezu.

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazili su svi skupštinari, a posebno predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić koji je kazao kako je ovo zapravo rezultat sve bolje suradnje MNS-a i Međimurske županije u posljednjih nekoliko godina. – Ova sredstva, istaknuo je Kljaić, dodijelit će se onim školama nogometa koje nisu ili neće participirati u natječaju za javne potrebe u sportu koji raspisuje Županija, tako da će sve biti transparentno i nitko neće biti zakinuti.

Ovo je jedna krasna gesta Međimurske županije, nastavlja predsjednik MNS-a, što je samo dokaz kako se neke stvari mijenjaju u našoj suradnji. Naime, mi do prošle godine, kada nam je uplaćeno 20.000 kuna nismo nikada dobili izravno ni jednu lipu od Županije. Sada smo potpisali ugovor na 50.000 kuna što će nam biti od velike pomoći i dati još više volje za nastavak što kvalitetnijeg i opsežnijeg rada s djecom.

Ostavi komentar