Zlatko Dalić proglašen najboljim trenerom Europe

Zlatko Dalić Luka Modrić
Zlatko Dalić i Luka Modrić

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić dobio je novo priznanje – u izboru AEFCA (Asocijacija europskih nogometnih trenera) proglašen je najboljim trenerom Europe!

To mu je dodijeljeno u Antaliji na 39. simpoziju AEFCA-a gdje je hrvatski izbornik održao i panel na temu ‘Rusija 2018. – Hrvatski model uspjeh’.

– Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije, zapitao sam se ‘zašto ne uspijevamo u tome?’ i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh – poručio je Dalić pa istaknuo:

– Zapravo, to nije bio moj, već uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao.

– Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao.

Osvrnuo se Dalić na Euro 2020.

– Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo – zaključio je hrvatski izbornik.

Ostavi komentar