Već prvog dana puno uzbuđenja na međunarodnom nogometnom turniru Međimurec U13

Međimurec U13
Turnir na kojem se traže buduće zvijezde

Nakon odigranih sedam susreta prvog dana 21. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U-13 2019 zaključak je kako je riječ o daleko najjačem i najkvalitetnijem turniru do sada.

Mladi nogometaši do 13 godina pokazali su na igralištu Međimurca u Dunjkovcu/Pretetincu zavidnu razinu nogometnog umijeća i uigranosti. Regionalni predstavnici upisali su poraze. Varaždince su nadigrali Šveđani dok je Međimurje nesretno i pomalo nespretno izgubilo od poljske Legie. Predstavnik Italije bio je uvjerljiv protiv Oxala iz Tokia, dok je MTK nadvisio Osijek. Mladi nogometaši praške Slavie slavili su protiv crnogorskog predstavnika Adrie, a igrači Crvene zvezde porazom su otvorili branjenje prošlogodišnje titule. Svih sedam dvoboja pružilo je puno uzbuđenja i brojnih vrhunskih poteza koji bi se mogli očekivati od puno starijih igrača, pa čak i od seniora.  16 ekipa iz 10 zemalja s dva različita kontinenta jamče kako će turnir koji se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i kojeg je licencirana UEFA pružit tijekom slijedeća dva dana puno razloga za zadovoljstvo publike.

Da je riječ o vrlo važnom i kvalitetnom turniru potvrđuje veliki broj skauta koji prate turnir. Tako su na buduće nogometne nade, između ostalih, oko bacili i predstavnici Manchester Uniteda te Chelseaa koji će tijekom vikenda biti u Međimurju. Dokaz je to kako je turnir definitivno zakoračio među europsku elitu. Turnir se nastavlja u subotu kada će biti odigrano 17 dvoboja i to na dva igrališta; uz igralište Međimurca susreti će biti igrani i na stadionu u Nedelišću. Subota je rezervirana i za tradicionalno svečano otvaranje turnira koje je na rasporedu u 15 sati.

Ostavi komentar