U Sv. Martinu održana sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije

Europska paraodbojkaška federacija Sveti Martin1

Proteklog vikenda u Svetom Martinu na Muri održana je sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije i PVE Strategy Dialogue Weekend na kojemu su nazočili predstavnici 15 zemalja.

Od tema koje su razmatrane valja istaknuti uključivanje mladih, uključivanje u Europsku paraodbojkašku federaciju novih članica, Razvoj sustava natjecanja, pravila i propozicija natjecanja, komunikacija i poboljšanje financijske strukture.

“Ovo je prvi put da smo organizirali ovakav strateški skup koji je donio preko stotinjak smjernica kako dalje razvijati Europsku paraodbojkašku federaciju (PVE-a)”, naglasio je predsjednik PEV-a Branko Mihorko te dodao: “Istaknuli smo potrebu razvoja klupskih natjecanja tako da ćemo organizirati europsko klupsko prvenstvo i Super ligu. Što se tiče europskih prvenstava oni će uskoro biti organizirani u tri divizije tako da će u A diviziji biti najkvalitetnije nacije, a u B i C diviziji ostale članice koje trebaju podizati kvalitetu sjedeće odbojke. Želimo također dalje razvijati žensku sjedeću odbojku te uključivanja mladih u naš sport. Vjerujemo da ćemo uspijeti povući dovoljno sredstava iz europskih fondova. Želimo što bolje pozicionirati našu Federaciju na svjetskom nivou. Želim da našu organizaciju povećamo za još novih pet članica koji bi trebali donjeti novu kvalitetu u našem radu. I, ono što je najznačajnije, Skupština je danas jednoglasno prihvatila sve naše smjernice”.

Sljedećeg ljeta je Europsko paraodbojkaško prvenstvo u Budimpešti na kojemu će nastupiti 12 zemalja, a Hrvatska se već odličnim četvrtim mjestom prošle godine u Poreču direktno kvalificirala. Na svjetskom nivou sjedeća odbojka igra se u više od 60 država, a u Hrvatskoj od 1969. Hrvatski savez sjedeće odbojke u svom članstvu ima 12 klubova te žensku i mušku reprezentaciju. Od 1980. godine sjedeća odbojka je na rasporedu svih ljetnih paraolimpijskih igara.

(dm)

Ostavi komentar