Teo Škvorc i Lucija Lesjak najbolji sportaši Općine Strahoninec u 2019.

Na samom kraju prošle godine u Strahonincu je održan svečani prijam na kojem je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec uručio nagrade uspješnim studentima i sportašima.

Odlukom o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2019./2020. podijeljeno je 47 stipendija studentima čije su prijave ispunile određene kriterije. Prema Odluci, studenti koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu dobit će mjesečno 300 kuna, dok će ostali dobiti po 500 kuna mjesečno. Isto tako, Odlukom načelnika Općine Strahoninec nagrađeni su najbolji sportaši za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljene i perspektivnim sportašima, vrhunskim trenerima i sportašima, najboljoj ekipi te najboljim sportašima. Primili su priznanja te novčanu nagrada, a uručili su ih načelnik općine Franjo Lehkec i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Lepen.

Najbolji sportaš Općine Strahoninec za 2019. godinu je Teo Škvorc, član Plivačkog kluba “Vidra” iz Varaždina. Teo je na međunarodnom plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom “Sarajevo Open 2019 – U vodi smo svi jednaki” osvojio tri srebra i jednu broncu. Također sudjeluje na raznim natjecanjima i redoviti dolazi kući s medaljama oko vrata.  Najbolja sportašica Općine Strahoninec je Lucija Lesjak koja je nedavno postala svjetska prvakinja u karateu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu. Osvojila je i prvo mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu. Do sada je Lucija nastupila na Europskim i Svjetskim prvenstvima, Svjetskom kupu, Seriji A i raznim turnirima gdje redovito osvaja broj nagrade i odličja.

Najbolja sportska ekipa Općine Strahoninec je Šahovski klub Strahoninec, klub koji ove godine slavi 35 godina rada, klub kroz koji su prošle generacije mladih igrača koji su postigli značajne europske i međunarodne rezultate i klub koji se natječe u 2. hrvatskoj ligi. Temelje tog kluba postavio je gospodin Zdravko Janči, dobitnik Nagrade za izuzetna ostvarenja u razvoju sporta općine Strahoninec.

Nagradu za perspektivne mlade sportaše općine Strahoninec za 2019. godinu dobili su članovi Muške futsal ekipe (5. i 6. razredi) koji su bili viceprvaci Republike Hrvatske,Lovro Kregar, Niko Štefulj, Nino Blagović, Stjepan Horvat, David Šlezak, Nikola Zgrebec, Ivan Kregar, David Đorđević, Mateo Novak i Noa Kolar. Osim njih ovo priznanje primili su i nogometaši Leon Meglić (NK Međimurje) i Karlo Senčar (NK Osijek). Trener futsal ekipe Siniša Trajbar prepoznat je kao trener koji već dugi niz godina postiže vrlo zapažene rezultate s učenicima Osnovne škole Strahoninec te je proglašen vrhunskim trenerom Općine Strahoninec.


Vrhunski sportaši općine Strahoninec za 2019. godinu su
Lovro Hozmec, član Muškog rukometnog kluba “Čakovec” koji igra u 1. HRL, te Mario Vidović, jedan od najboljih šahista Međimurja, član ekipe koja je igrala u 2. hrvatskoj ligi. Vrhunske sportašice općine Strahoninec za 2019. godinu su rukometašice Stela i Paula Posavec (RK “Lokomotiva”) kao i Nikolina Zadravec (“RK Podravka”), koje su ujedno i reprezentativke Hrvatske te Melani Balić i Lana Blagus (ŽRK “Zrinski”). Igračice se natječu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Tome veliku zaslugu ima njihova sadašnja i bivša trenerica. Stoga je vrhunskom sportskom trenericom Općine Strahoninec proglašena Darinka Pavleković, trenerica ŽRK “Zrinski”.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE