SPEEDWAY: Žagar pobjednik, Jurica nažalost bez Grand Prixa

Pred više od 6000 gledatelja u Donjem Kraljevcu, na stadionu Milenium održana je kvalifikacijska utrka za plasman u Grand Prix iduće godine.
Već na samom početku nije krenulo dobro za našeg jedinog predstavnika Juricu Pavlica. U prvom zavoju trojica vozača, među kojima i Jurica, završila su u ogradi, srećom svi su se vratili na motore i nastavili natjecanje. U svom prvom izlasku Pavlic je osvojio 2 boda.
U drugom izlasku na stazu, s rezervnim motorom Pavlic je ostao bez boda, iako je držao treću poziciju gotovo do samog kraja utrke. U sljedeće dvije vožnje Jurica je osvojio pet bodova, pobjeda i drugo mjesto, no, to na žalost nije bilo dovoljno za dodatne vožnje kojima bi se osiguralo osvajanje trećeg mjesta Grand Prix.
Na kraju, pobjednik jučerašnjih kvalifikacija bio je Slovenac Matej Žagar, dok se Pavlic morao zadovoljiti plasmanom između 5. i 8 mjesta.

Za najboljeg hrvatskog spidvejaša, nema odmora jer nakon utrke u Donjem Kraljevcu, već tijekom noći krenuo je na put dugačak više od tisuću kilometara prema poljskoj Ostrawi gdje ga danas poslije podne očekuje nastup za svoj klub u pllayoffu za plasman u 1. Poljsku ligu.

Više o samoj utrci donosimo u fotoreportaži u tiskanom izdanju Međimurskih novina u broju 1250. koji izlazi u petak 30. kolovoza

Ostavi komentar