Speedway: Jurica Pavlic ostvario zacrtano, ulazak u sljedeću rundu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

speedway
SEC Milenium

Na stadionu Milenim u Donjem Kraljevcu u subotu (27.4) je održana utrka prvog kruga kvalifikacija za Speedway Euro Championship, natjecanje koje je samo jednu stepenicu ispod Grand prixa.

Hrvatski spidvejaš Jurica Pavlic bio je uspješan na domaćem terenu i pred oko 2000 navijača, većinom domaćih ali i dijelom stranaca, koji su u subotu dobro popunili tribine Milenium stadiona kao četvrti nakon finalne utrke prošao u sljedeće kolo SEC Challengea i približio se mogućnosti da vozi četiri utrke koje odlučuju o naslovu europskog speedway prvaka.

-Ostvario sam zacrtano, kazao je nakon utrke Pavlic , a to je plasman u finale i time u sljedeći krug kvalifikacija koji se vozi u mađarskom Nagyhalaszu 25. svibnja. Tamo će najbolja petorica izboriti nastup u utrkama Europskog prvenstva. Ovo večeras još nije bilo sto posto onoga što mogu dati. Dosta smo morali raditi na motorima, i iako mi je ovo domaća staza u posljednje vrijeme nisam baš previše na njoj trenirao. Isto tako treba spomenuti kad treniraš sam na određenoj stazi nisu to uvjeti koji se javljaju na samoj utrci kada su uz tebe još trojica vozača. Stoga i ovim putem , kazao nam je Jurica s osmijehom, pozivam mlade vozače nek se slobodno jave u klub da zajedno treniramo i radimo, jer recimo u Poljskoj,( u koju se vratio odmah nakon jučerašnje utrke) na samim treninzima voze po četiri vozača ispod startne vrpce, što mi ipak ovdje kod kuće malo nedostaje. Za kraj Pavlic je istaknuo kako znaju i pokušat će ispraviti sitne pogreške koje su se dogodile jučer i što bolje se pripremiti za ovu stazu za 24. kolovoz, kada će se na Mileniumu održati Grand Prix Challenge.

SEC
SEC Milenium 2019.

Juričin prvi izlazak jučer je bio u drugoj vožnji, kada je kako je i sam spomenuo zbog žute pozicije odnosno starta uz samu zaštitnu ogradu bio na mjestu gdje je staza bila tvrđa, došlo u prvom zavoju do laganog “poskakivanja “ motora pri čemu je izgubio dragocjenih sekundu dvije, koje je kasnije teško nadoknaditi , posebno u konkurenciji kvalitetnih europskih vozača kakvi su bili jučer u Donjem Kraljevcu. Tako je Jura svoj prvi izlazak završio na drugom mjestu iza Rusa Kulakowa s osvojena dva boda. U osmoj vožnji i svojem drugom izlasku na stazu ponovo dva boda za Pavlica, ovaj put ispred njega bio je drugi ruski vozač Denis Gizatullin . Jedanaesta vožnja i treći izlazak na stazu donijeli su Jurici tri boda, dok su u četrnaestoj vožnji, nakon borbe do posljednjeg metra ispred Pavlica u cilj kao prvi i drugi ušli Miedzinski i Milik. Uslijedila je 21. vožnja u kojoj su se tražila još dvojica vozača za veliko finale. Tu su prvi i drugi  bili Dominik Kubera i Jurica Pavlic.

U samom finalu, jučer odlični Poljak Adrian Miedziński samo je potvrdio kako je ovo bila njegova večer osvojivši naslov pobjednika utrke ispred Čeha Vaclava Milika, Poljaka Dominika Kubere i našeg Jurice Pavlica.

Pohvale svih vozača organizatorima za odlično pripremljenu stazu

Jedina ponovljena utrka jučer u Donjem Kraljevcu bila je ona u desetoj vožnji kada je Rus Wiktor Kułakow, preširoko ušao u posljednji zavoj prije cilja, odnosno prekasno “spustio” motor i izgubio kontrolu nad njim, ali uspio izjeći udar u zaštitnu ogradu. – Osim ovog incidenta, odnosno individualne pogreške Kulakowa, dobili smo pohvale svih vozača, kazao je Zvonimir Pavlic. Svaki mi je osobno došao čestitati za odličnu pripremljenu stazu i njezinu sigurnost,jer kako su se svi vozači složili to su dvije stvari koje omogućuju i odličnu utrku kakvu smo imali prilike vidjeti i na stadionu Milenium.

speedway
SEC Milenium 2019.

Zvonim Pavlic podsjetio je kako nas u kolovozu (24.8) na ovom istom mjestu očekuje još jedna odlična utrka . – Riječ je o Speedway Grand Prix Challengeu koji je posljednji krug kvalifikacija za prestižno svjetsko prvenstvo u speedwayu – GRAND PRIX. Samo tri vozača kvalificirat će iz ove utrke za daljnje natjecanje, što je i nama kao domaćinu veliko priznanje. Već smo počeli s pripremam za taj izuzetan sportski događaj, kako bi ga mogli organizirati na najvišoj mogućoj razini, ali i pomoći Jurici da se što bolje pripremi i ostvari bolji rezultat od jučerašnjeg,zaključio je Zvonimir Pavlic.

Konačni poredak:

1. Adrian Miedziński (Poljska) – 14 (3,3,3,2,3) + 1. mjesto u finalu

2. Vaclav Milik (Češka) – 11 (2,0,3,3,3) + 2. mjesto u finalu

3. Dominik Kubera (Poljska) – 11 (1,3,2,3,2) + 3. mjesto u finalu

4. Jurica Pavlic (Hrvatska) – 11 (2,2,3,1,3) + 4. mjesto u finalu

5. Martin Smolinski (Njemačka) – 11 (2,2,2,3,2) + 3. mjesto u baražu

6. Nick Škorja (Slovenija) – 10 (3,1,3,2,1) + 4, mjesto u baražu

7. Wiktor Kułakow (Rusija) – 9 (3,2,dq,1,3)

8. Denis Gizatullin (Rusija) – 9 (1,3,1,2,2)

9. Chris Harris (Velika Britanija) – 9 (2,1,2,3,1)

10. Mikkel Bech (Danska) – 7 (3,0,1,1,2)

11. Paco Castagna (Italija) – 6 (1,1,2,1,1)

12. Artiom Trofimow (Latvija) – 5 (0,3,0,2,0)

13. Jesse Mustonen (Finska)- 3 (1,0,1,0,1)

14. Milen Manev (Bugarska) – 2 (0,2,0,0,0)

15. Jordan Dubernard (Francuska) – 2 (0,1,1,0,0)

16. Gaetan Stella (Francuska) – 0 (0,0,0,0,0)

Ostavi komentar