Šok iz Rusije: Zbog poruke u videu Svjetsko prvenstvo gotovo za vatrenog!?

Domagoj Vida
Domagoj Vida, Foto: HNS

Domagoj Vida pod istragom je Fife zbog videa koji je zajedno s Ognjenom Vukojevićem snimio video nakon pobjed Hrvatske nad Rusijom.

Hrvatski branič u videu viče: Slava Ukrajini! Uzvik je to koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti koji je bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

Fifa je pokrenula istragu zbog snimke, a Vida bi zbog toga morao propustiti ostatak Svjetskog prvenstva.

– Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusija – Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati – stoji u priopćenju Fife.

Vida je prekršio Fifin članak 54 u kojoj stoji da stvari tko provocira javnost dobiva suspenziju na dvije utakmice i kažnjava ga se minimalno 5000 švicarskih franaka.

Za Vidu olakotna okolnost može biti što je snimka nastala nakon utakmice, a hrvatski branič i sam se oglasio o spornoj snimci.

– Ova pobjeda je za Hrvatsku. Ništa politika. Šalio sam se. Imam prijatelje u Ukrajini iz vremena igranja za kijevski Dinamo i nisam mislio ništa drugo s tim videom. Volim ljude u Rusiji, bila je to šala – poručio je Vida.

Ostavi komentar