Sandra Perković stigla do petog zlata i ispisala povijest europskih prvenstava

Sandre Perković
Sandre Perković, Foto: Filip Kos/PIXSELL

Sandra Perković ispisala je u subotu, 11. kolovoza, na Europskom prvenstvu u Berlinu povijest europskih prvenstva i kao prva osvojila je petu zlatnu medalju za redom u jednoj disciplini.

Držala nas je Sandra u subotu u maloj neizvjesnosti do pete serije jer njezini hici do tada nisu bili na njezinom nivou. Prvi hitac je bio u mrežu, zatim je bacila 59,09 m, slijedi hitac od 59,97 m pa ponovo hitac u mrežu. Nakon četvrte serije Sandra je bila treća iza dvije Njemice, a onda je eksplodirala i bacila pobjednički hitac od 67,62 m što je bilo nedostižno za njezine protivnice. U zadnjoj seriji Sandra je prestupila.

Srebro je osvojila Njemica Nadine Müller sa 63,00 m, a broncu također Njemica Shanice Craft sa 62,46 m.

A ovaj niz osvajanja europskih zlata Sandra je počela 2010. godine u Barceloni i kroz ovih osam godina imala je pet nastupa (od 2010. EP se održava svake 2 godine) i isto toliko pobjeda na europskim prvenstvima. Bilo je to u Barceloni (2010.), Helsinkiju (2012.), Zürichu (2014.), Amsterdamu (2016.) i danas u Berlinu.

Deseta je to medalja za hrvatsku atletiku od osamostaljenja od čega šest zlatnih, jedna srebrna i tri brončane. Rekordnih pet zlatnih medalja osvojila je Sandra Perković u bacanju diska i jednu Blanka Vlašić u skoku u vis. Srebro je osvojio Siniša Ergotić u skoku u dalj, a broncu Branko Zorko na 1500 m, Ana Šimić u skoku u vis i Sara Kolak u bacanju koplja.

Ostavi komentar