Rukometašice Zrinskog započele pripreme za novu prvoligašku sezonu s novim trenerom

Prvi čovjek struke od danas je Goran Mrđen, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije

Minutom šutnje za svog bivšeg trenera, nedavno preminulog Želja Golika, u ŽRK Zrinski Čakovec danas (ponedjeljak) u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu započele su pripreme za novu prvoligašku sezonu. Nakon iznenadnog i preranog odlaska velikog stručnjaka dugogodišnjeg trenera Željka Golika, u klubu su pod hitno morali potražiti novo rješenje . Odluka je tako pala na Gorana Mrđena, izbornika hrvatske ženske rukometne reprezentacije kojem će od velike pomoći zasigurno biti i dosadašnji stožer, pomoćna trenerica Darinka Pavleković i kondicijski trener Goran Vuk.

Tom prigodom, sportska direktorica Ljubica Vrbančić svima je zaželjela puno sreće u radu, dok je novi trener čakovečkih rukometašica Goran Mrđen kazao kako je jedan od razloga dolaska u Čakovec i dugogodišnje poznanstvo s ljudima koji vode klub. – S pokojnim Bracom (Željkom Golikom) bio sam godinama dobar, tako da sam prema njegovoj priči znao kako je ovo jedna zdrava i stabilna sredina, u kojoj se stvaralo i stvara igračice koje su nažalost kasnije odlazile, i odlaze u veće i financijski jače sredine. -I ja sam, nastavlja Grđen bio u situaciji da sam radio s mladima, tako da mi  ovo neće biti nešto posebno novo. Svjesni smo da su ovoj ekipi potrebne dvije tri iskusnije igračice, ne zbog toga da bi uzele mjesto nekom drugom, već naprotiv, kako bi ove mlađe uz njih postale bolje.

Paula Posavec otišla u zagrebačku Lokomotivu, stigle Tea Grubišić, Nika Polak i Lea Vukojević

Klub je napustilo nekoliko igračica, a tu treba izdvojiti Paulu Posavec, koja je otišla u Lokomotivu u kojoj već igra i njezina sestra Stela, dok su u klub došle Tea Grubišić, Nika Polak i Lea Vukojević, a još traju pregovori i rješavaju se papiri za Maju Kožnjak i Kristinu Plahinek.

Igrački kadar na koji trener Mrđen može računati pred početak sezone su Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić, Ena Car, Melani Balić, Dina Glad, Lea Vukojević, Klara Balić, Dora Pajić, Aleksandra Sinanović, Nikolina LAdić, Ira Resman, Sara Senčar, Viktorija Šestak, Jana vnuk, Karla Zanjko, Lorena Makar, Tatjana Androić, Hana Laptoš, Anja Balent, Nika Polak, Tea Grubišić i Lana Blagus.

Prvenstvo počinje 16. rujna domaćim susretom s Pitomačom.

Ostavi komentar