Obilježeno uspješnih 40 godina čakovečkog Kuglačkog kluba Željezničar

Svečanom sjednicom Skupštine kluba Kuglački klub Željezničar obilježio je 40. obljetnicu uspješnog djelovanja. KK „Željezničar“ nastao je iz bivše kuglačke sekcije sportskog društva „Željezničar“ Čakovec koje je djelovalo od 1964. godina, kazao je u prigodnom govoru predsjednik kluba Anđelko Crnčec.

70-tih godina prošlog stoljeća sekcija prestaje djelovati, te ostaju samo nogometni i kuglački klub. Kao samostalni kuglački klub “Željezničar” Čakovec službeno je oformljen 11.2.1977. godine, no budući da se čak godinu dana čekala pismena dozvola za rad od strane SJS Čakovec, kao službenu godinu osnutka smatra se 1978. Za prvog predsjednika izabran je Josip Gavez, tajnikom je imenovan Dragutin Ceilinger, a kao kapetan momčadi postavljen je Franjo Fekonja – Deda. Među osnivačima  treba istaknuti Zlatka Fekonju i Mladena Juranka, dok su ostali istaknuti članovi toga vremena Josip Bistrović,  Branko Zdolec, Danijel Marciuš, Pavao Boj, Franjo Hrkač, Franjo Tišlarić i Ivan Dud.

-U 40 godina kroz klub je prošlo stotine kuglača iz svih dijelova Međimurja, od M. Središća do Donje Dubrave, a svakako ne smijemo zaboraviti niti drage nam Zagorce, Varaždince i Prekmurce koji su ili još nastupaju za naš klub, rečeno je između ostalog.

Priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima za dosadašnji rad u klubu

Proslava 40-te godišnjice djelovanja kluba bila je i prilika za dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama koje su pomogle u radu i promociji kluba. Tako je posebno priznanje za 40 godišnji rad u klubu, izuzetan doprinos u sportskim i organizacijskim dostignućima kluba i u višekratnom vođenju kluba kao njegov osnivač i predsjednik Mladen Juranko. Anđelko Crnčec primio je priznanje za 40 godišnji rad i doprinos sportskim i organizacijskim dostignućima kluba i u višekratnom vođenju kluba kao predsjednik i tajnik.

 

Priznanja za 30-to godišnji rad i doprinos sportskim i organizacijskim dostignućima kluba uručena su Predragu Turku i Miji Vukšiću, dok su priznanje za 20-to godišnji rad i doprinos sportskim i organizacijskim dostignućima kluba pripala Franji Levačiću, Zvonimiru Žiniću, Bojanu Košaku i Andriji Crnčecu. Priznanje za dugogodišnju suradnju i razvijanje prijateljskih odnosa čakovečki kuglači dodijelili su Kegljaškom klubu Lokomotiva iz Maribora.

 

Ostavi komentar