Novozelađanka u zemlji Vatrenih: Charlotte Monroe putovala 36 sati da se bori u Čakovcu

Charlotte Monroe Međimurje Open
Charlotte Monroe

Između 1.200 natjecatelja iz 15 zemalja koji su se u subotu okupili u Čakovcu na Međimurje Openu, bilo je onih koji su svojim dosadašnjim sportskim uspjesima zaslužili da se na njih usmjeri svijetlo reflektora, ali bilo je i onih koji su svojom posebnom pričom nadahnuli sve prisutne.

Jedna od potonjih sasvim sigurno je Charlotte Monroe. Seniorka koja se na kraju svog natjecanja u borbama okitila broncom zadivila je sve prisutne kada je otkriveno za koju državu nastupa. Naime, Charlotte je Novozelađanka, ali tu njezina priča ne prestaje. Kako je sama izjavila uvijek je htjela doći u Hrvatsku, jer je naša malena zemlja veliki turističkih hit među njezinim sunarodnjacima. Odluku o dolasku u Lijepu našu dodatno su potaknuli i uspjesi naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu koji su zaludili zemlju Kiwija.

„Svi smo navijali za Hrvatsku. Vaši nogometaši su nas osvojili svojom pričom. Mala zemlja koja je usprkos svim preprekama napravila veliki rezultat“, izjavila je simpatična djevojka iz Aucklanda te dodala kako je jednostavno morala prijeći preko pola svijeta da dođe u zemlju Kockastih.

Odlučila je spojiti ugodno s korisnim pa će kod nas trenirati, nastupiti na turniru i malo se odmoriti na obali. I turnir na koji je došla – je onaj u Čakovcu.

„Putovala sam 36 sati iz Novog Zelanda. Prtljaga mi je zagubljena u Dubaiju, umor me dobro izmučio, ali kad sam stigla ovamo i vidjela kakav turnir imate sve to je bilo zaboravljeno. Ovako veliki i ovako dobro organiziran turnir kod nas možemo samo sanjati. Ekipa iz Globusa je bila odlična, posebno Dejan (Slukić op.a.), i hvala im na svemu. Stigla sam jučer, ali nakon samo jednog dana moram reći da me Hrvatska oduševila“ poručila je.

Alessandra Hassani
Bojan Bošković

Hrvatsku dobro poznaje i Crnogorac Bojan Bošković. Aktualni svjetski kadetski prvak, europski doprvak i kvalifikant za Olimpijske igre mladih bio je u Čakovcu prošle godine.

„Tada smo stigli u manjem broju i jako nam se dopalo. Bilo je sve fenomenalno i ove godine nas je došlo 15. Nismo požalili jer je sve organizirano na još višem nivou“ rekao je.

Bošković će u kategoriji do 70 kilograma pokušati opravdati svoju titulu favorita.

Na tatamiju neće biti Alessandra Hassani, aktualna europska seniorska doprvakinja do 55 kilograma. Članica TAD Rijeka zbog ozljede od prije par dana s tribina će pratiti čakovečki turnir. No, nakon lakše ozljede nožnog prsta sigurno će biti spremna za nove izazove. Hassani je inače, do prije dvije godine nastupala za Italiju, a onda se odlučila iskoristiti mogućnost nastupa i zemlju svojih predaka i sve u Hrvatskoj oduševila svojim rezultatima. No, tu ne namjerava stati već će tražiti svoju šansu na Olimpijskim igrama 2020. U Tokiju će karate po prvi put biti uvršten u raspored igara kao pokazni sport.

Tko zna možda će još netko tko je 1. rujna nastupio u dvorani Graditeljske škole zasjati za dvije godine na najvećoj sportskoj smotri u Zemlji izlazećeg sunca.

Ostavi komentar