Nogometni spektakl: Španjolska i Engleska u varaždinskom finalu

Nogomet Euro u 17 Varaždin

Varaždin će sljedećih dana biti u fokusu europske sportske javnosti. Nogometne reprezentacije Engleske i Španjolske zaigrat će u petak, 19. svibnja, u 20 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu u finalu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina – EURO U 17.

Španjolska je u utorak u Varaždinu bila bolja od Njemačke vrste 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca, a Engleska je u Zaprešiću u polufinalu nadvisila Tursku 2:1.

Bit će to spektakularno zatvaranje Europskog prvenstva koje je okupilo 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Reprezentacije Španjolske i Engleske u dosadašnjim nastupima pokazale raskošni talent igrača koji dolaze iz najpoznatijih klubova španjolske i engleske lige. Varaždinska publika imat će tako prigodu na početku karijere upoznati najveće talente europskog nogometa koji će zasigurno dominirati najjačim ligama i najvećim europskim stadionima slijedećih godina.

Organizatori su do sada primili samo riječi pohvale za organizaciju utakmica i pripremljenost stadiona. U petak se očekuju pune tribine stadiona te dolazak najviših predstavnika Republike Hrvatske, UEFE i Hrvatskog nogometnog saveza te velik broj nogometnih menadžera koji prate razvoj mladih igrača.

Televizijski prijenos finalne utakmice EURA U 17 iz Varaždina uživo će pratiti gledatelji u 94 zemlje.

Ostavi komentar