Nagrada za fair play dr. Maloševcu koji je pokušao spasiti Korajev život

Nagradu za fair play potez, koju zajedničku provode Sekcija sportskih novinara Međimurja i Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije, ove je godine pripala dr. Draganu Maloševcu, članu AK-a Sljeme iz Osijeka, sudioniku polumaratona u Fužinama koji je odustao od utrke kako bi pomogao u reanimiranju trkača ispred sebe, poznatog i, nažalost, prerano preminulog međimurskog atletičara Stjepana Koraja. – Da budem iskren – kazao nam je dr. Maloševac – do posljednjeg sam se trenutka dvoumio doći li na ovu svečanost i preuzeti priznanje ili ne. S obzirom na to da sam po struci liječnik i bavim se hitnom medicinom, smatrao sam kako na neki način ne zaslužujem ovo sportsko priznanje jer mi je zapravo bila dužnost pomoći kolegi trkaču. No, kroz razgovor s drugim prijateljima trkačima i članovima Stjepanove obitelji promijenio sam ovu odluku i stigao u Čakovec. Svi su oni naime rekli su dr. Maloševcu kako u Fužinama na polumaratonu nije sudjelovao kako službena osoba, kao liječnik već prije svega kao sportaš i trkač i da tu nagradu “mora” preuzeti.

– Nisam na sve ovo bio spreman – nastavlja Maloševac – jer me taj događaj strašno pogodio i mislim da se čovjek jednostavno ne može spremiti na nešto takvo s obzirom na okolnosti koje su prethodile ovom velikom priznanju. Jedini osjećaj koji me i danas prati je tuga i sad kad iskreno moram reći što osjećam, koliko god to grubo zvučalo, najviše bih volio da večeras nisam ovdje i da nikada nisam ni primio ovu nagradu. Isto tako dr. Maloševac je kazao kako je ovo zapravo priznanje koje su osvojili atletski klub Sljeme, sve trkačice i trkači koji se bave planinskim i cestovnim trčanjem, svi oni koji se bave hitnom medicinom i svi moji prijatelji i kolege.

Polumaraton u Fužinama više nikada neću trčati

Nakon tog nesretnog i tragičnog događaja Dragan Maloševac nam je otkrio kako je nastavio s trčanjem na ostalim utrkama. Saznali smo da je u nedjelju 25. veljače istrčao svoj stoti polumaraton. Fužinski polumaraton je tako ostala jedina utrka u njegovoj dosadašnjoj karijeri koju nije završio do kraja i misli kako je to jedini polumaraton, jedina utrka koju više nikada u životu neće trčati.

Ostavi komentar