Mlade međimurske nogometašice u Reprezentaciji Regije Sjever, a posjetio ih i Stjepan Kovač

završni selektivni turnir za djevojčice Split Regija Sjever1
Momčad Regije Sjever

Hrvatski nogometni savez je u Splitu od 19. do 22.11.2018. godine organizirao završni selektivni turnir za djevojčice.

Riječ je o turniru koji okuplja najbolje nogometašice rođene 2003., 2004., i 2005. godište iz pet regija koje pokrivaju cijelu hrvatsku (Regija: Osijek, Sjever, Zagreb, Rijeka, Split).

Regija Sjever obuhvaća pet županija (Varaždinska, Međimurska, Koprivničko-križevačaka, Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska).

Nogometašice da bi došle do Reprezentacije Regije Sjever morale su proći kroz tri selektivne aktivnosti odnosno selektivne utakmice. Županijsku održanu u Čakovcu, Međužupanijske održane u Donjem Vidovcu i Koprivnici te Regionalnu održanu u Novigradu Podravskom, na kojima su se istaknule svojim talentom te su stigle do završnog selektivnog turnira u Splitu i “posljednje prepreke” prije možebitnog poziva u reprezentaciju Hrvatske u svom godištu.

Djevojčice su bile smještene u Hotelu Zagreb (Split), a utakmice su se odigravale na terenima s umjetnom travom na dvije lokacije, stadionu RNK Split i igralištu NK Vranjic

Djevojčice je u Hotelu Zagreb posjetio i pozdravio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Od ukupno pozvanih 18 igračica za Regiju Sjever iz Međimurske županije nastupilo je 13 igračica: Simona Vlašić, Huzjak Lana, Lucija Vizinger, Greta Blagus, Viktorija Golenko, Glorija Hatlek, Vugrinec Manuela, Blažon Lea, Lukman Michelle, Puljić Ema, Damjanović Helena (Nogometna škola Međimurje-Čakovec), Isabella Branović (ŽNK Katarina Zrinski), Varga Nina (NK Dubravčan).

Stručni stožer:
Instruktor- Regije Sjever za djevojčice Hrvoje Goričanec
Treneri – Stamenković Darko – trener vratarki (NŠ Međimurje – Čakovec),
Leona Požgaj (NŠ Međimurje – Čakovec), Mateja Videc (ŽNK Koprivnica) i Stella Gotal (ŽNK Lepoglava).

Ovo je još jedan dokaz da kvaliteta omladinskog ženskog nogometa u Međimurskoj županiji svakim danom sve više napreduje i grabi velikim koracima naprijed.

Foto: NŠ Međimurje – Čakovec
Autor: Miljenko Dovečer

Ostavi komentar