Međimurski nogometni savez proslavio 60 godina rada

Krovna organizacija međimurskog nogometa osnovana je 30. svibnja 1959. godine, a tim povodom jučer je u čakovečkom hotelu Park održana svečanost obilježavanja ove vrijedne obljetnice. Nakon projekcije dokumentarnog filma kojim je u dvadesetak minuta istaknuto gotovo sve ono zanimljivo i važno što se događalo minulih 60 nogometnih godina, na neke stvari u svojem je slavljeničkom govoru podsjetio i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić . – 60 godina je dugo razdoblje kroz koje smo učinili zaista mnogo za nogomet i sport. Kada se osvrnemo na sva zbivanja, možemo biti ponosni na mnoge povijesne sportske trenutke, odlične rezultate, na infrastrukturu i sustav koji smo izgradili. Dobili smo puno zvučnih imena u nogometu kojima se ponosimo, a prvi u Hrvatskoj pokrenuli smo projekt zajedničkih škola kroz koje ulažemo u mlade i gradimo budućnost te zaista možemo reći da se nogomet živi u Međimurju, rekao je Kljajić.

Na ovoj, za međimurski nogomet značajnoj svečanosti bio je i danas jedini živući član ekipe koja je 30. svibnja 1959. osnovala Nogometni savez Međimurja, 91-godišnji Antun Kontrec, a uz mnogobrojne goste i uzvanike puno uspjeha u radu Međimurskog nogometnog saveza, kao i čestitke na dosadašnjem uspjehu uputili su i Tomislav Svetina , potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić viši savjetnik predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, te međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središče Dražen Srpak. Među uzvanicima bio je i međimurska nogometna legenda Drago Vabec, te predstavnici prijateljskih saveza, članovi Izvršnog odbora MNS-a, predstavnici međimurskih klubova, sudačke organizacije, i mnogobrojni treneri i igrači.

Dodijeljena su priznanja najzaslužnijim klubovima, institucijama i pojedincima koji su imali svoju ulogu u osnutku, razvoju, napretku i opstanku Međimurskog nogometnog saveza u uspješnim okvirima kakve danas uživa. Posebnu zahvalu primili su Antun Kontrec, bivši predsjednici MNS-a Dragutin Katalenić i Stjepan Križarić kao i sadašnji predsjednik Mato Kljajić. Glazbenim programom svečanost je upotpunio Mirko Švenda – Žiga.

Više o samoj svečanosti čitajte u sljedećem, 1238. broju Međimurskih novina koji izlazi u petak,7. lipnja.

Ostavi komentar