Lucija Lesjak državna prvakinja, Leon Marciuš srebrni na Prvenstvu Hrvatske u karateu

Međimurski karatisti Lucija Lesjak i Leon Marciuš bili su uspješni na Prvenstvu Hrvatske za seniorke i seniore u borbama, koje je minulog vikenda održano u Zagrebu. Lucija Lesjak, koja je na studiju u Zagrebu, po prvi put je nastupila za Karate klub Hrvatski dragovoljac i odmah donijela klubu zlatnu medalju i naslov državne prvakinje u kategoriji seniorki +68 kg.

U prvom kolu Lucija je pobijedila 3:0 Aidu Delić iz Pule, u četvrtfinalu je s 6:4 bila bolja od Maše Vidić iz KK Hercegovina, dok je u polufinalu s 2:0 svladala Klaru Katavić iz KK „KTC Križevci“. Lucija je u finalu s uvjerljivih 5:0 bila bolja od Lee Bećirović iz KK Susedgrad.

Leon Marciuš iz Karate kluba Međimurje osvojio je srebrnu medalju i titulu viceprvaka Hrvatske u kategoriji seniora do 84 kg. Leon je u četvrtfinalu s 2:0 svladao Kristijana Kolobarića iz KK Hrvatski dragovoljac, a u polufinalu je s 1:0 pobijedio Renata Rešetara iz KK „Zamet“. U finalu je od Leona 8:0 bio bolji aktualni svjetski prvak do 84 kg Ivan Kvesić iz KK Hercegovina.
Ovog vikenda održano je i Studentsko prvenstvo Hrvatske, na kojem je Lucija također osvojila zlatnu, a Leon srebrnu medalju. Luciju i Leona na natjecanjima su vodili treneri Adriano Marciuš i Kristijan Lesjak.

Ostavi komentar