Koji će međimurski predstavnici odustati od Međužupanijske lige 4. NL Čakovec-Varaždin?

U čakovečkom hotelu Park održana je sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza na kojoj je najvažnija točka bila četvrta nogometna liga. Klubovima je naime danas, 20. svibnja zadnji dan prijave za ovaj rang natjecanja, a dio klubova koji su prošle godine bili članovi ove lige (NK Dinamo Palovec, NK Nedelišće, NK Međimurec Dunjkovec, Pretetinec, NK Dinamo Domašinec i NK Omladinac Novo Selo Rok) ne planiraju se prijaviti i pokrenuli su inicijativu formiranja nove lige sa županijskim prvoligašima tzv. Premier ligu.

Nakon gotovo tri sata, diskutiranja, razmjene mišljenja, predsjednik MNS-a Mato Kljaić Kljajić iznio je zaključke, a ne odluke, koji su većinom glasova prihvaćeni. Tako je između ostalog rečeno kako će Izvršni odbor podržati međimurske klubove koji žele igrati u četvrtoj nogometnoj ligi. Klubovima koji se neće prijaviti bit će omogućeno igranje u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi. IO MNS nije za promjene koje nisu u skladu s propisima, ali je spreman podržati promjene u skladu s važećim pravilnicima.

Ono što je najvažnije za sve klubove je to da već od prije postoji preporuka da nitko neće izgubiti status. Ako se dogodi da se četveroligaši ne prijave za taj rang, oni će biti iduće godine županijski prvoligaši.

Više o samom tijeku sjednice i odluci međimurskih četvrtoligaša, kao i ostalim aktivnostima iz županijskog nogometnog saveza pročitajte u tiskanom izdanju, 1880. broju Međimurskih novina koji izlazi ovog petka, 22. svibnja.

Ostavi komentar