Juniorke, a s njima i Ena Car, završile Svjetsko prvenstvo na devetom mjestu

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija
Hrvatska ženska juniorska reprezentacija, Foto: www.hungaryhandball2018.com

Hrvatske juniorke, za koje je igrala i Čakovčanka Ena Cara, završile su nastup na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu na devetom mjestu.

U posljednjem susretu turnira, 11. srpnja, ali i zadnjem natjecanju za ovu generaciju, Hrvatice su svladale Island rezultatom 36:23 (17:11) te se tako u Hrvatsku vraćaju s osvojenim devetim mjestom i tri upisana poraza u sedam utakmica.

Ena je i Islandu zabila dva gola.

Najefikasnija kod Hrvatske bila je Katarina Mrazović sa sedam pogodaka, dok je Antonija Čivljak zabila njih pet. S druge strane se istaknula Andrea Jacobsen koja je sigurna bila četiri puta. Magdalena Ećimović na vratima zaustavila je 11 protivničkih lopti.

Izbornik Ivan Jerković nakon utakmice je rekao: ”Ovo je bila lijepa pobjeda za oproštaj od Svjetskog prvenstva. Djevojke su pokazale kvalitetu i odigrali smo dobro. Zadovoljan sam što smo ovu akciju završili uvjerljivom pobjedom. Sveukupno gledajući turnir je odigran na visokom nivou bez obzira na utakmicu osmine finala. Djevojke su pokazale karakter i srce te su pokazatelj dobrog puta za ženski rukomet.”

”Ušle smo maksimalno i dobro smo otvorile utakmicu. Na dobru obranu su nam se nadovezali golmani i uspjele smo postići nekoliko lakih pogodaka. Svaka je dala sve od sebe i završile smo našu zadnju zajedničku utakmicu na najljepši mogući način”, bile su riječi Katarine Mrazović prije povratka u Hrvatsku.

Ostavi komentar