Josip Slukić debitirao u kadetskoj karate reprezentaciji

Josip Slukić reprezentacija
Kadetska reprezentacija

Proteklog vikenda u Dubrovniku je bilo održano Prvenstvo Balkana, a osim zapaženih individualnih nastupa članova KK Globus pažnju je privukao debitantski nastup Josipa Slukića za nacionalnu kadetsku vrstu u ekipnom dijelu natjecanja.

Josipu je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju U16 gdje je dobio poziv izbornika za službeno natjecanje čim je napunio 14 godina i prešao u stariji uzrast kadeta.

Poziv je zaslužio kao ovogodišnji prvak Hrvatske u mlađim kadetima, viceprvak Hrvatske u kadetima te osvajač mnogobrojnih međunarodnih turnira.

Naša reprezentacija je nakon pobjeda nad Makedonijom i Slovenijom, u polufinalnom ogledu protiv Srbije vodila do zadnje sekunde posljednjeg meča gdje srpski reprezentativac uspijeva preokrenut rezultat i izjednačiti na 2:2 u mečevima. Zbog bolje razlike u bodovima Srbija se plasirala u finale, a naši mladi reprezentativci su vidno razočarani odmjerili snage s Ciprom za broncu i nažalost izgubili te osvojili peto mjesto.

Bez obzira na krajnji plasman na ekipnom dijelu Prvenstva Balkana mladi je Slukić pokazao kako ne samo međimurski već i hrvatski karate ozbiljno mora računati na njega te da će i u budućnosti sigurno braniti boje države.

Ostavi komentar