Izvršni odbor HNS-a odlučio da se ukida zimski prijelazni rok kakav je postojao do sada

Izvršni odbor HNS Mato Kljajić

Za međimurski nogomet kao i za sve amaterske klubove sjajne vijesti dolaze iz Opatije, gdje se sastao vrh HNS-a.

Naime, na Izvršnom odboru HNS-a, koji se održao u ponedjeljak 15. listopada, izglasano je kako se ukida zimski prijelazni rok i to već od zime 2019. godine, što je dobar znak za sve međimurske klubove.

Prijelazni rok zapravo ostaje i dalje, ali igrači mogu napustiti klub samo uz dozvolu kluba i ispisnicu što će svakako prorijediti zimske odlaske igrača. Tako će klubovi moći računati na igrače barem minimalno jednu godinu, a posljednji primjer slobodnog zimskog roka pogodio je Dubravu iz Sivice kada je u zimi 2018. godine ostala bez pola igrača i klub je morao odustati od natjecanja. Ove godine su se konsolidirali i ponovo se uključili u natjecanje 3. ŽNL.

Na sjednici je također odlučeno da će se prva registracija igrača moći izvršiti tijekom cijele godine.

Druga izvrsna vijest je ta što je IO izmijenio Pravilnik o statusu igrača i registracijama, a najvažnija promjena je kako će biti moguće potpisivanje stipendijskih ugovora i u 3. HNL, do maksimalnih pet takvih ugovora po klubu.

U proteklim godinama najviše štete zbog toga je imalo NK Međimurje jer je puno mladih igrača otišlo u druge klubove bez adekvatne odštete.

Autor: MD
Foto: HNS

Ostavi komentar