Izvršni odbor HNS-a daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u Selcu je održao svoju sjednicu 25. srpnja, a progovorili su i o gorućem problemu ostanka na izborničkoj poziciji Zlatka Dalića.

Podsjetimo, član ovog odbora je i Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Odbor je zahvalio svima, igračima i navijačima, na srebru na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Zaključke Izvršnog odbora u nastavku prenosimo u cijelosti:

1. Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.

2. Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje.

3. Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

4. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010. godine, reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

5. Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a bit će održana 30. kolovoza kada će se nastaviti s razgovorom o svim aktualnim nogometnim temama.

Izvor i foto: HNS

Ostavi komentar