Izbornik Dalić nakon Rakitićevog gola pustio suze radosnice, a kaže da je ostalo snage za Engleze

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić, Foto: HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku četvrtfinalnog ogleda s Rusijom u Sočiju.

Suze radosnice

“Čestitam dečkima na polufinalu, ali i ruskoj reprezentaciji koja se odlično borila, oni se uvijek drže svog trkačkog, agresivnog stila. Dali su i više nego što mogu, a pritom su i kvalitetni. Sreća nam je bila naklonjena. Bio sam miran, staložen i koncentriran cijelu utakmicu, kontrolirao sam emocije, no poslije Rakitićevog jedanaesterca sve je to izašlo iz mene. Laknulo mi je, znajući da smo obradovali i sebe i sve ljude u Hrvatskoj. Ne plačem često, ali sada imam zašto – Hrvatska je u polufinalu, što je sjajan rezultat”

Napadačka taktika

“Ideja je bila krenuti napadački, uz visoki pritisak, no to nije bilo dobro u prvom dijelu. Previše smo preskakali igru, što nije naš stil, a ruski nas je pritisak gušio. To smo potom promijenili, vratili smo trećeg veznog igrača i tada preuzeli kontrolu. S druge strane, upravo je Kramarić postigao pogodak. Na kraju, mislim da smo zasluženo pobijedili”

Odmor prije Engleske

“Iza svih igrača teška je i naporna sezona. Nije lako tražiti igru, diktirati tempo, tada dođe i do fizičkog pada. Slažem se, u narednim danima moramo se odmoriti, nešto možda i promijenimo do Engleske kako bismo osvježili momčad. Ne mislimo stati, ostalo je još snage za Engleze. Motivirani smo, dajemo sve od sebe i ponovno nas čeka teška borba, no vjerujem u nas. Engleska je danas bila bolja od Švedske, ima izbornika koji forsira ofenzivan nogomet, ali favorita nema. Bit će 50-50. U turniru su ostale borbene, kompaktne, organizirane momčadi, a unaprijed proglašavani favoriti već su otišli kući”

Jedanaesterci

“Odredili smo pucače unaprijed, jedino nam je nedostajao peti, ali Vida je rekao da će on pucati. Ostalo su bili vezni igrači, svi su podržavali jedni druge kroz dogovore i razgovore. Pokazali su karakter i svaka im čast. Sreća prati hrabre”.

Izvor: HNS

Ostavi komentar