Inga Grgić viceprvakinja Balkana, ekipa kadetkinja treća

U Dubrovniku je održano 19. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Natjecanje na kojem je nastupilo 780 natjecatelja iz 12 država otvorile su kadetkinje u katama pojedinačno. Karate centar Šenkovec predstavljale su Stela Horvat i Inga Grgić koje su već na samom početku imale s težak ždrijeb, tako da su već u prvom kolu obje radile s izrazitim favoritkinjama za zlato, natjecateljicama iz Turske.

Inga Grgić nastupila je prva i pobjedom protiv odlične predstavnice Turske od 5 : 0 u prvom kolu najavila mogućnost dobrog plasmana. Nizala je pobjede nad predstavnicama Slovenije, Srbije i u polufinalu s 5: 0 pobijedila Klaru Braju iz Zagreba. U finalnom meču protiv Albulut Sule Azre iz Turske Inga je radila vrlo riskantnu katu Gankaku . Izvedba koja je bila dostojna finala i za mnoge nazočne u dvorani zaslužila je i zlato,ali u očima sudaca Turkinja je bila bolja zbog fizički snažnije izvedbe.

Nakon prospavane noći, Ingine emocije su se primirile pa je tako kazala : -Jučer sam bila tužna zbog poraza jer mislim da sam odradila izvedbu koja je po većini kriterija za ocjenu bolja od pretjeranog naglašavanja snage na račun svih ostalih kriterija. Trener nam je rekao da će na ovom prvenstvu takvi natjecatelji bolje prolaziti i to se pokazalo istinom. Danas sam ipak bolje i sretna sam zbog srebrne medalje jer Turska je velesila u svijetu karatea i ako sam u prvom kolu uspjela pobijediti njihovu najbolju predstavnicu, sigurna sam da ću imati još prilika za revanš možda i na nekom višem nivou natjecanja.

S druge strane ždrijeba Stela Horvat je odličnom izvedbom kate Unsu zaslužila pobjedu protiv kasnije pobjednice iz Turske. Rezultat 3:2 govori da su u pitanju bile nijanse koje su ponovo otišle na stranu privilegirane Turkinje. U repasažnom meču Stela je bila bolja od predstavnice Makedonije , ali u sljedećem kolu gubi od Ganziti Nie iz Slovenije koja na kraju osvaja brončanu medalju. Ovo je bio jedan od najboljih Stelinih nastupa i šteta što nije okrunjen medaljom. Sabina Petković nastupila je u konkurenciji 24 juniorke gdje joj je u prvom kolu suparnica bila predstavnica Turska ,ali Sabina to uspješno prolazi kao i predstavnicu Makedonije u sljedećem kolu. Mali nedostatak brzine nogu u trećem kolu prilikom izvedbe kate Unsu bio je dovoljan za poraz protiv predstavnice Crne Gore koja gubi polufinalni meč i time Sabina ostaje bez repasažnih mečeva.Bronca za ekipu kadetkinja

Ekipa juniorki u katama Karate centra Šenkovec u sastavu Stela Horvat , Inga Grgić i Sabina Petković bio je ovo prvi nastup na službenom natjecanju i to u kategoriji do 18 godina. Kao najmlađa ekipa u katama, u prvom kolu lako su prošle ekipu Bosne i Hercegovine s maksimalnih 5 : 0. U polufinalnom meču protiv starijih Crnogorki uslijedio je poraz od 4 : 1 i osvajanje bronce. Trener Tihomir Grgić nakon natjecanja nije krio zadovoljstvo: – Rezultat naših cura je odličan. Ne osvajaju se medalje baš na svakom službenom natjecanju tako lako jer vas kao debitante suci ne poznaju i morate konstantnim i upornim ponavljanjem dobrih izvedbi i rezultata skrenuti pažnju na sebe. Mislim da smo na odličnom putu jer s naših 14 ili 16 godina teško možemo parirati snagom starijim natjecateljima, a ipak i to uspijevamo. Još jednom čestitke curama na osvojenim prvim medaljama na službenom natjecanju, završio je Grgić.

Ostavi komentar