Filip Ude blizu ulaska u finale Europskog prvenstva u Glasgowu

Filip Ude
Filip Ude

Naš najsvestraniji gimnastičar Filip Ude, koji je nakon dužeg vremena na jednom velikom natjecanju vježbao čak na četiri sprave s ocjenom 14.766, nakon što su odrađena dva kruga kvalifikacija, drži 2. mjesto na Europskom prvenstvu koje se održava u Glasgowu na konju s hvataljkama i to je vjerojatno bilo dostatno za nedjeljno finale koje je na rasporedu od 15 sati.

Potvrda toga je danas navečer kada svoj nastup završe najbolje europske gimnastičarske vrste koje tek trebaju nastupiti u Glasgowu.

Istu ocjenu dobio je i drugi naš predstavnik Robert Seligman pa bi Hrvatska mogla imati među osam čak dva svoja gimnastičara.

Nastup na ostalim spravama za Udea je ovog puta bilo dobro zagrijavanje za najvažniju spravu i očito je taj pristup ovom ovogodišnjeg najvećeg natjecanju bio ispravan.

Sav trud napornog vježbanja cijelo ljeto dok drugi razmišljaju o godišnjem odmoru za našeg gimnastičara značilo bi osvajanje nove europske medalje. Kao što je poznato, Ude ima srebro sa EP 2008. godine, a nakon toga više nije uspio ponoviti taj rezultat.

Ostaje za vidjeti tko će sve izboriti finale, ali na EP-u su svi ponajbolji gimnastičari Starog kontinenta na ovoj spravi, predvođeni olimpijskim, svjetskim i europskim prvakom na ovoj spravi domaćinom Britancem Max Whitlockom, tako da osvajanje odličja u nedjelju neće biti nimalo jednostavno. Držimo fige da će ova ocjena Udeu biti dovoljna za ulazak u nedjeljno finale.

 

Ostavi komentar