U dvoboju rukometnih klubova sestara Posavec, pobjeda Steline Lokomotive

Stela Posavec, RK Lokomotiva Zagreb

U 18. kolu odigran je još jedan zanimljiv rukometni susret ženske I. HRL u Čakovcu. U goste našim Zrinskicama stigla je zagrebačka Lokomotiva i slavila pobjedu 21:27 (14:13).

Dvoboj je obilježio sraz sestara Posavec, naših hrvatskih reprezentativki iz Strahoninca od kojih Paula igra za čakovečki klub, dok je Stela od prošle jeseni u Zagrebu u redovima zagrebačkim “lokosica”. Međutim, osim tog dvoboja, čakovečki susret prošao je i u znaku dvoboja najboljih strijelaca domaće Elez koja je na kraju postigla 7 golova, dok je na drugoj strani briljirala još jedna blizanka Lara Kalaus koja je zabila 10 golova.

Zrinski - Lokomotiva, I. HRL za žene

Što se tiče same utakmice, nažalost ponovio se još jednom scenarij koji se događa u zadnje vrijeme kada su naše rukometašice u pitanju, a to je da igraju odlično kojih 45-50 minuta, a onda ponestaje “goriva” i tada njihove suparnice stižu do pobjede i bodova, posebice ako imaju tako široku kvalitetu kao što je to slučaj sa subotnjim protivnicama.

Zrinski - Lokomotiva, utakmica I. HRL za žene

Naše Zrinskice pokazale su uglavnom još jednom da u ovom sastavu mogu parirati gotovo svakom protivniku u I. HRL za žene (imale su čak i vodstvo nakon prvih 30 minuta), ali za nešto više nedostaje još dvije-tri igračice koje bi mogle biti u rotaciji tijekom susreta kako bi se sačuvale najjače snage za završnicu.

Nakon ovog kola Lokomotiva je na visokom 2. mjestu prvenstvene tablice, dok je naš ŽRK Zrinski na 10. mjestu s 13 osvojenih bodova – 6 pobjeda i 1 remijem. (foto: M. Golenko)

Ostavi komentar