Davor Šuker očekivano ponovo izabran za predsjednika HNS-a

HNS Davor Šuker

U petak, 22. prosinca, u podne je u zagrebačkom Sheratonu započela izborna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je Davor Šuker dobio novi predsjednički mandat.

– Pozivam vas da zajednički, na najbolji način, i danas raspravimo i donesemo odgovarajuće odluke. Neka i ova sjednica Skupštine bude dokaz našeg nogometnog jedinstva. Danas je prigoda u kojoj s velikim zadovoljstvom možemo utvrditi da smo ostvarili najvažnije ciljeve Saveza: plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine te uspješno financijsko poslovanje – što prije svega znači da su izdvojena značajna financijska sredstva za pomoć klubovima i županijskim savezima. Unaprijeđen je sustav natjecanja, realizirane su brojne međunarodne aktivnosti i uspješno su okončani edukacijski procesi. Sve su bolji odnosi s domaćim institucijama, a na visokoj su razini odnosi s Uefom i Fifom – rekao je predsjednik Davor Šuker na otvaranju.

– Ukupno uzevši ovu godinu, kao i prethodne tri, možemo označiti kao uspješno razdoblje hrvatskog nogometa. Rezultat je to našeg zajedničkog, timskog rada, a što će biti, uvjeren sam, i temelj naših aktivnosti u sljedećim godinama. Budimo ponosni na naše uspjehe! – dodao je, pozdravivši zastupnike, goste i predstavnike medija.

Među gostima su i dopredsjednik Uefe, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel, direktor Uefinog sektora za nacionalne saveze Zoran Laković, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predstavnik Grada Zagreba Ivica Lovrić te počasni predsjednici Saveza Branko Mikša i Mladen Vedriš.

Samo je Dario Šimić glasovao protiv, a trojica su bila suzdržana. Svi ostali podigli su ruku za Šukera. Za Šukera je glasovalo 47 skupštinara, piše večernji.hr

Podsjetimo, i Međimurski nogometni savez podržao je Davora Šukera za predsjednika.

>> Davor Šuker dobio podršku IO Međimurskog nogometnog saveza za predsjednika HNS-a

Izvor i foto: HNS

Ostavi komentar