Čakovečki trener Nikola Horvat otkrio recept za posljednje uspjehe Donne Vekić

Donna Vekić i Nick Horvat
Donna Vekić i Nick Horvat, Foto: wta.lta.uk

U svijetu profesionalnog tenisa izvjesna je jedino – neizvjesnost. Protiv iste se bori Donna Vekić, čiji teniski put posljednjih godina nije bio posut lovorikama.

– Donna je svoj potencijal i talent pokazala već sa 16 godina kad je ušla u svjetski tenis na velika vrata. Siguran sam da je taj rani uspjeh ostavio traga i stvorio se određeni pritisak s kojim se ponekad nije lako nositi. Donna je danas zrelija, opuštenija, stabilnija i na terenu i izvan njega i to se odražava na rezultate – kazao je njezin trener Nikola Nick Horvat, Čakovčanec koji s Vekić radi zadnjih godinu dana, za vijesti.rtl.hr.

Odličan rad otvorio je vrata velikom rezultatu. Zbilo se to proteklog tjedna u Nottinghamu. Vekić je, naime, kao nepostavljena igračica osvojila WTA turnir, nanizavši najprije neugodne Amerikanke Rogers i Boserup, zatim jednu od najtalentiranijih mladih igračica Grkinju Sakkari te znatno iskusnije i etabliranije: Čehinju Šafarovu i Britanku Johannu Kontu, sedmu na svijetu.

– Tenis je sport u kojem pobjeđuje glava, a na tu glavu utječe jako puno faktora od kojih mnogi nisu vezani uz sami teren – složit ćemo se s njezinim trenerom.

Za Donninu stabilnost i pobjedničku glavu zaslužan je Nikola Horvat, čija se trenerska svestranost vidi na terenu.

– Moji interesi i moja edukacija su oduvijek išli u jednu širinu i to mi je donijelo određena znanja iz kineziologije, psihologije, nutricionizma, pa čak i biznisa. Mislim da profil modernog trenera u bilo kojem sportu nadilazi specifična znanja vezana u određeni sport – kaže Horvat.

Ključ je, ističe Horvat, povratak povjerenja u vlastite mogućnosti. “Mislim da sam s vremenom kroz komunikaciju s Donnom uspio postići određeni mir i stabilnost u njenom pristupu svakom meču i vratiti joj vjeru u sebe.”

– Bio bih zadovoljan kada bi Donna završila sezonu u Top 50. Možda to s ove prespektive zvuči malo skromno, ali nemojmo zaboraviti gdje smo bilo prije godinu dana i ponekad je bolje ići korak po korak – kaže Horvat.

Ostavi komentar