Antonia Ružić bez izgubljenog seta osvojila i Budimpeštu

Mlada međimurska tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice, članica TK Franjo Punčec pobrinula se za još jedan odličan tjedan na Tennis Europe turnirima, na kojima je ove godine bez poraza u singlu. Nakon osvojenih titula u češkim Milovicama, Antonia je naredna dva trofeja osvojila, prvo u Novom Sadu, zatim i u Pančevu.

U Mađarskoj je kao prva nositeljica otišla do kraja na turniru drugog ranga za 16-godišnjakinje i mlađe na zemljanim terenima Budimpešte gdje je u finalu sa 6:4 i 6:1 nadjačala treće postavljenu Bjeloruskinju Aljonu Falei. Ružić je na putu do naslova bila bez gubitka seta u pet mečeva.

Ova titula joj je četvrta ovogodišnja na Tennis Europe natjecanjima u uzrastu do 16 godina, na kojima sada ima 22-0 u sezoni. Pored trofeja u pojedinačnoj, Antoniji je pripao i onaj u konkurenciji parova Budapest opena. Naime, ona i Mađarica Natalia Szabanin u završnom su meču bile bolje od Španjolke Andree Burguete Beltran i Poljakinje Zuzanne Kubache – 6:2, 3:6, 10:8.

Ovom pobjedom odlična Antonia Ružić i dalje je na prvom mjesto liste koja se boduje za Race to Masters i 34. mjestu Tennis Europa Junior Toura. Nakon Budimpešte, Antonia je ovog vikenda na zasluženom odmoru, a već 7. svibnja putuje u Španjolsku u Torelló , na kojem će igrati novi turnir, ovaj put 1. ranga Tennis Europe Junior Toura s kojeg vjerujemo da će također stići odlične vijesti.

Ostavi komentar