Antonia Ružić, Alan Perko, rukometašice Zrinskog i rukometaši Čakovca najbolji sportaši Grada Čakovca u 2019. godini

U organizaciji Zajednice sportova Grada Čakovca večeras je (utorak) u čakovečkom Centru za kulturu održan izbor, odnosno proglašenje najboljih sportaša i ekipa Grada Čakovca u 2019 .godini. U glasanju u kojem uz sportske novinare sudjeluju i predstavnici klubova i sportskih udruga s područja Grada Čakovca za najboljeg sportaša je izabran Alan Perko , član Športskog ribolovnog društva Tvornica stočne hrane Čakovec. Alan je osvajač prvog mjesta na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu održanom u Novom sadu. Reprezentativac je Hrvatske. Još su nominirani bili Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje, Nikola Topličanec iz Karate kluba Globus i Predrag Turk iz Kuglačkog kluba Željezničar.

Najbolja sportašica je Antonia Ružić članica Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec. Antonia je osvojila prvo mjesto na seniorskom dvoranskom Prvenstvu Hrvatske. Stigla je do četvrtfinala juniorskog Europskog prvenstva u Moskvi. Osvajačica turnira je u Nagoyi u kategoriji parova, igrala finale ITF turnira u Szekesfehervaru, polufinale ITF turnira u Casablanci, četvrtfinale ITF turnira u Pragu, Vrsaru i Gyofu te polufinale ITF pro turnira u Tučepima. Juniorska je reprezentativka Hrvatske. Među nominiranima za najsportašicu našle su se i atletičarka Atletskog kluba Međimurje Martina Bezek, Sindy Bubek iz Powerlifting kluba Pozoj, gimnastičarka Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Macan, Aida Trstenjak iz Karate kluba Globus te rukometašica ŽRK Zrinski Lea Vukojević. Antonia će svoju nagradu prirmiti osobno po pvraku iz Australie gdje nastupa kao jedina hrvatska predstavnica na  juniorskom Australian Openu.

Titulu najbolje ekipe za prošlu godinu ponijele su rukometašice ŽRK Zrinski osvajanjem šestog mjesta u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene, te nastupom u četvrtfinalu hrvatskog rukometnog kupa za žene. Konkurencija rukometašicama u izboru bile su članice kadetske ekipe Karate kluba Globus.

Najboljom momčadi proglašeni su rukometaši MRK-a Čakovec prvaci Druge hrvatske rukometne lige sjever, sudionici polufinala Hrvatskog rukometnog kupa. U konkurenciji za najbolju momčad bili su i muška kros ekipa Atletskog kluba Međimurje Čakovec, kadetska ekipa Karate kluba Globus Čakovec,seniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar.Seniorska ekipa Powerlifting kluba Pozoj i seniorska ekipa Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec.

Kao najbolji parovi, predloženi su Luka Črep i Ivan Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje te Konrad Vikert i Leon Igrec iz Kuglačkog kluba Željezničar, a titulu najboljih ponijeli su Luka Črep i Ivan Grubić članovi Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec, koji su osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji muških parova U-17, prvo mjesto u ukupnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore u kategoriji muških parova, treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore u kategoriji muških parova. Prvo mjesto na rejting listi Hrvatskog badmintonskog saveza za mlađe juniore u kategoriji muških parova, drugo mjesto u ekipnom poretku Hrvatskog kupa za mlađe juniore i juniore. Članovi su mlađe juniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

Priznanja za posebne rezultate

Ove godine dodijeljena su i Priznanja za posebne rezultate u 2019. godini koja su primili Luka Požega, član Kuglačkog kluba Željezničar, osvajač četvrtog mjesta ekipno na seniorskom Svjetskom prvenstvu, najbolji kuglač junior Hrvatske za 2019. godinu. Seniorska ekipa Sportske udruge slijepih Zrinski za drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Ekipa je sudjelovala u Prvoj hrvatskoj ligi u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Sven Todorović, član Atletskog kluba Međimurje Čakovec i Powerlifting kluba Pozoj. Prvak Hrvatske u dva različita sporta – atletika i powerlifting. Prva mjesta na atletskom prvenstvu Hrvatske u kugli, disku i kladivu. Prvak Hrvatske u bench pressu. Nenad Vrbanec, član Judo kluba Zrinski, za drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe s Down sindromom održanom u portugalskom Guimaresu.

I ove je godine dodijeljeno priznanje “Anto Dragić”

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca dodijelila je i priznanja “Anto Dragić” za perspektivne sportaše, a primili su ga Ema Marčec i Sven Strahija (Karate klub Globus), Marta Horvat (ČPK) , Jana Markulinčić i Dora Potočnjak (ŽRK Zrinski), Nevia Fotak i Dorian Čavlek (AK Međimurje),Jan Fišter i Erik Kovačić (GK Marijan Zadravec Macan), Leon Igrec i Konrad Vikert (Kuglački klub Željezničar), Marko Tkalec i Jan Sanjković (MRK Čakovec), Lucija Vizinger (Škola nogometa Međimurje – Čakovec) Niko Škrobar( Kickboxing klub 300).

Priznanja među mladim članovima sportašima primili su Jura Egon Juranić, član Muškog rukometnog kluba Čakovec. Leona Gulija, članica Karate kluba Globus Čakovec,reprezentativka Hrvatske. Tin Furdi, član Čakovečkog plivačkog kluba i Dora Pajić, članica Ženskog rukometnog kluba Zrinski. Juniorska reprezentativka Hrvatske, članica prve ekipe te perspektivna igračica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nagrađeni su bili i oni najmlađi sportaši ,odnosno polaznici prošlogodišnjih sportskih kampova. Tako su zlatnim , srebrnim i brončanim odličjima nagrađeni Nikolina Furdi, Jana Radojčić, Josipa Jarni,Mario Beliga, Anita i Nela Sabolić, Matija i Marko Strbad, Eva i Jana Bleka, Vito Kramar, Fran Čonkaš, Vilim Pintarić, Petar Naglić, Lucija Skender, Borna Šimić i Ivona Belović Ter

.

Priznanja dodijeljena i za uspjehe u školskom sportu

Zajednica sportskih udruga Čakovca dodijelila je posebna priznanja osnovnim i srednjim školama s područja Grada Čakovca za iznimne sportske rezultate njihovih učenika. Tako je priznanje primila Gimnazija Josipa Slavenskog za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvensvu u badmintonu. Ekonomska i trgovačka škola za osvojeno 2. mjestu na državnom školskom prvenstvu u stolnom tenisu. 1. OŠ Čakovec za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu i krosu te 2. mjesto u košarci. Centar za odgoj i obrazovanje za osvojeno 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Gospodarska škola Čakovec za osvojeno 2. mjestu na državnom prvenstvu u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Srednja škola Čakovec za osvojeno 2. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu, te za dva prva, dva druga i jedno treće mjesto u atletici kao i drugo i treće mjesto u plivanju na državnom školskom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.

Nagrade i priznanja najuspješnijima uručili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač , Anđelko Crnčec dopredsjednik Zajednice i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić koji je tom prigodom kazao kako je i protekla godina bila uspješna kada je u pitanju čakovečki sport, a isto tako iznio i planove Zajednice za tekuću godinu. Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je kako je Čakovec grad primjer mnogim sredinama. – Tu ni sport nije iznimka, jer zahvaljujući sustavu financiranja koji smo izgradili u proteklim godinama te koji još uvijek gradimo, naši sportaši imaju vrlo dobre uvjete za rad i natjecanja. To se uostalom vidi na rezultatima koje postižu, te velikom broju djece i mladih koji treniraju, natječu se ili su uključeni u rad klubova. Grad Čakovec će i u ovoj, ali i godinama koje slijede i dalje nastaviti te dodatno povećavati ulaganja u sport. I dalje ćemo financirati stručni rad u klubovima, ulagati u sportsku infrastrukturu, te poticati masovnost i rad s mladima.U ime nagrađenih riječi zahvale za sve one koji im daju podršku ,od roditelja , prijatelja, a posebno trenera uputila je Rukometašica Ira Resman.

Fotogaleriju koju je napravio Mario Golenko pogledajte ovdje (najsportaš)

Ostavi komentar